روحالله احمدزی، سخنگوی وزارت دفاع ملی، روز شنبه (۹ سنبله) در یک نشست خبری، به خبرنگاران توهین کرده و آنها را کر و کور خوانده است.
سخنگوی وزارت دفاع ملی، نشست خبریای را برای ارائه جزئیات حملهی تهاجمی گروه طالبان بر ولایت کندز در مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت دایر کرده بود، پرسش خبرنگاران در خصوص چگونگی وضعیت بد امنیتی، او را عصبانی کرد.
در این نشست خبری، پرسش یکی از خبرنگاران این بود: «وضعیت اکثر مناطق افغانستان شکننده است و نگرانیها از احتمال وقوع حوادث مشابه کندز وجود دارد؛ این حوادث بر خلاف حرف روزهای اول کاری اسدالله خالد است که گفته بود، دشمن را در لانههایش هدف قرار میدهد، بلاخره نتیجهی این حرفها چه شد و پلان شما چیست؟»
در برابر این پرسش، سخنگوی وزارت دفاع ملی، این گونه پاسخ داد: «نتیجهی حرفهای خالد همین شد که امروز برای دشمن در کنج کنج افغانستان تلفات سنگین وارد میشود. شما چرا هر روز کور استید، کر استید، نمیبینید، نمیشنوید که هر روز برای طالبان و گروههای هراسافگن، تلفات سنگین وارد میشود، آیا قضاوت شما همین است؟»
در پایان نشست خبری، هرچند آقای احمدزی از خبرنگاران عذرخواهی کرد؛ اما شماری از خبرنگاران کابل، به این عذرخواهی بسنده نکرده و پاسخ او را توهین به جامعهی خبرنگاران دانستند.
عبدالجلیل سروش، یکی از خبرنگاران میگوید که رفتار سخنگوی وزارت دفاع ملی با خبرنگاران تحقیرآمیز است و چندین بار است که او رفتارهای تحقیرآمیز خود را تکرار میکند. سروش، از مسؤولان ذیدخل میخواهد، آن عده از سخنگویان حکومت که به خبرنگاران توهین میکنند، تنبیه و از سمت سخنگویی برکنار شوند.
جواد تیموری، یکی دیگر از خبرنگاران افزود که با توجه به وضعیت جنگی و گستردگی خشونتها در افغانستان، باید سخنگویان حکومت اطلاعات را با رسانهها شریک سازند؛ اما کوتاهیهایی که در امر جلوگیری از این حملهها وجود دارد، سخنگویان حکومت برای کتمان ضعف شان به توهین و تحقیر روی میآورند.
عصمت صالحاوغلو، یکی از خبرنگاران، در برابر توهین سخنگوی وزارت دفاع واکنش نشان داده و تأکید کرد که تحقیر و دشنام در برابر خبرنگاران مردود و غیرقابل قبول است. او، توهین روحالله احمدزی را اشتباه بزرگ به خانوادهی رسانهها دانسته و از نهادهای مربوطه خواست که در روشنایی قانون باید مورد پیگرد همهجانبه قرار گیرد.
در همین حال، کمیتهی مصؤونیت خبرنگاران، خواستار بررسی همهجانبهی رفتار توهینآمیز سخنگوی وزارت دفاع ملی شد. صدیقالله توحیدی، مسؤول دادخواهی کمیتهی مصؤونیت خبرنگاران، به روزنامهی صبح کابل گفت: «سخنگویان وظیفهی اطلاعی رسانی را دارند. سخنگویان وظیفه دارند که مواضع نهاد رسمی خود را به خبرنگاران برسانند. چه سخنگویان و چه مسؤولان حکومتی، حق اهانت و توهین به هیچ کسی را ندارند و در قوانین نافذهی کشور اهانت جرم توصیف شده است.»
آقای توحیدی گفت که مسألهی رفتار توهینآمیز سخنگوی وزارت دفاع ملی مورد بررسی قرار گیرد که آیا این برخورد اهانتبار بوده است یاخیر. او همچنان تأکید کرد، آن عده از خبرنگارانی که عارض استند، میتوانند شکایت شان را به کمیسیون بررسی تخطیهای رسانهای ثبت کنند تا این مسأله بررسی شود.
سخنگوی وزارت دفاع ملی، اولین باری نیست که با خبرنگاران رفتار توهینآمیز را انجام میدهد؛ بلکه پیش از این نیز، تعدادی از خبرنگاران از رفتار نادرست سخنگوی این وزارت، انتقاد کرده بودند. در کنار سخنگوی وزارت دفاع ملی، نصرترحیمی، سخنگوی وزارت داخله نیز بارها از دادن اطلاعات به خبرنگاران خودداری میکند. به دنبال حوادث اخیر تروریستی در کابل، روزنامهی صبح کابل چندین بار در جهت دریافت اطلاعات به سخنگوی وزارت داخله تماس گرفت؛ اما سخنگوی این نهاد هیچگونه پاسخی را ارائه نکرد.