ثبات و همگرایی: اجازه نمی‌دهیم که کسی با رأی تقلبی به قدرت برسد

سید مهدی حسینی
ثبات و همگرایی: اجازه نمی‌دهیم که کسی با رأی تقلبی به قدرت برسد

دسته‌ی انتخاباتی ثبات و همگرایی، در واکنش به توقف بازشماری و تفتیش آرا، تأکید می‌کند که تا آخرین لحظه برای ابطال آرای تقلبی تلاش خواهد کرد و اجازه نخواهد داد که یک طرف انتخابات از طریق تقلب به قدرت تکیه زند.

اسدالله سعادتی، معاون دوم دسته‌ی انتخاباتی ثبات و همگرایی به ریاست عبدالله عبدالله، روز جمعه (۲۴ عقرب) در یک نشست خبری گفت که بر اساس اسناد موجود، نزدیک به ۲۵۰ هزار رأی خلاف قانون و طرزالعمل به صندوق‌ها ریخته شده که باید باطل شود.

آقای سعادتی گفت که به محتوای ۱۳۷ هزار رأی که در صندوق‌ها ریخته شده، نیز دست‌برد زده شده است؛ به این معنا که آرای صندوق‌ها در برخی نقاط کم شده است و یا هم در برخی نقاط دیگر رأی به صندوق‌ها اضافه شده است. بیش از ۱۰۲ هزار رأی دیگر در خارج از زمان به صندوق‌ها ریخته شده است.

او تأکید کرد، علت اساسی توضیحات در خصوص آرای مشکوک و تقلبی، آگاه ساختن مردم است که بدانند طرف (دولت‌ساز) انتخابات را باخته است که به دنبال ساختن آرای تقلبی است. «پرونده‌ی چهارم آرای تقلبی، پنجاه الی هفتاد هزار رأی دیگر است که بر اساس اطلاعات شرکت درملوک، این آرا شامل شصت‌های تکراری و یا هم عکس از روی عکس گرفته شده که مطابق به قانون و اسناد حقوقی کمیسیون انتخابات، باطل است.»

به گفته‌ی اسدالله سعادتی، این چهار پرونده‌ی آرای تقلبی میان دسته‌ی انتخابات ثبات و همگرایی و کمیسیون انتخابات مورد منازعه است.

بر اساس آمار دسته‌ی انتخاباتی ثبات و همگرایی، ناظران این دسته‌ی انتخاباتی در طول یک‌ونیم ماه گذشته، ۶۰۰ هزار رأی تقلبی را شناسایی و باطل کرده ‌اند.

معاون دوم دسته‌ی انتخاباتی ثبات و همگرایی تأکید کرد که تقلب در انتخابات جرم است و تقلب دو پهلو دارد که یک پهلوی آن بطلان رأی است و پهلوی دیگر، این است که تقلب‌کاران راهی دادستانی کل شوند.

اسدالله سعادتی، با انتقاد از کمیسیون انتخابات، افزود که در یک ونیم ماه گذشته تلاش می‌شود که رأی‌های شفاف شمرده شود؛ اما کمیسیون انتخابات حاضر به این کار نیست.

آقای سعادتی تأکید کرد که بر اساس رأی پاک، تیم ثبات و همگرایی پیش‌تازترین تیم در انتخابات است و تحت هیچ شرایطی حاضر نخواهد بود که رأی تقلبی به گردش افتاده و به آن اعتبار داده شود. «باز هم تأکید می‌کنیم که بر اساس مصلحت کشور و قانونی که ما باور داریم، حداکثر تلاش کنیم که روند انتخابات از طریق تفاهم، گفت‌وگو و اقناع طرف‌ها پیش برود.»

معاون دوم دسته‌ی انتخاباتی ثبات و همگرایی گفت: «کمیسیون فکر نکند که همه‌کاره است و هر چه که دلش خواست، انجام دهد. این یک قاعده‌ی بین‌المللی است که ما یک طرف قضیه و شریک انتخابات استیم. ما مطابق به قانون منفعت و ضرر داریم. نکته‌ی دیگر این است که سال ۲۰۱۴ نیست. در سال ۲۰۱۴ تقلب فهمیده می‌شد ولی نشان داده نمی‌شد که تقلب در کجا و چگونه شده. این‌بار تیم تخنیکی ما دانه به دانه، محل به محل، پرونده به پرونده شناسایی کردند و می‌فهمیم که در کجا تقلب شده، نوع تقلب چه بوده است، همه‌ی این‌ها را می‌دانیم.»

این در حالی است که کمیسیون انتخابات پس از چند روز بازشماری و تفتیش آرا، روز چهارشنبه (۲۲ عقرب) روند بازشماری را به دلیل ممانعت‌های دسته‌ی انتخاباتی ثبات و همگرایی، متوقف کرد.