عبدالله عبدالله: تکرار فاجعه‌ی انتخابات ۲۰۱۴ غیر قابل تحمل است

محمد گوهری
عبدالله عبدالله: تکرار فاجعه‌ی انتخابات ۲۰۱۴ غیر قابل تحمل است

رییس اجرایی حکومت وحدت ملی، با بیان این که نباید با سرنوشت آرای مردم معامله شود، تأکید می‌کند که تکرار فاجعه‌ی انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۴، دیگر برای مردم افغانستان قابل تحمل نیست.

عبدالله عبدالله، روز دوشنبه (۲۴سرطان)، در برنامه‌ی آگاهی‌دهی عامه در خصوص افزایش مشارکت زنان در انتخابات، گفت: «قضاوت این را که چه کسی قربانی برای انتخابات فاجعه‌بار سال ۲۰۱۴ داد، مردم خواهند کرد؛ اما اگر یک بار دیگر این فاجعه‌ی انتخاباتی در انتخابات آینده تکرار شود، پذیرفتنی نخواهد بود.»

او افزود که خیر، صلاح و سلامت افغانستان به برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری بستگی دارد و حتا آنانی‌ که به انتخابات باورمند نیستند نیز به جز پذیرفتن انتخابات راه دیگری ندارند.

رییس اجرایی همچنان تاکید کرد که هیچ مقام دولتی به شمول سران نهادهای امنیتی نباید در انتخابات ریاست جمهوری دخالت کنند و این روند را به بحران ببرند. آقای عبدالله، خطاب به کمیسیون‌های انتخاباتی گفت: «با برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه و بدون اعمال نفوذ، اعتماد مردم را به این روند تقویت و احیا کنید.»

عبدالله عبدالله، با بیان این که سهم زنان در انتخابات مهم و ارزنده است، می‌گوید که زنان با فداکاری این حق را به دست آورده‌اند و در انتخابات‌های گذشته، نقش‌شان را به درستی بازی کرده‌اند؛ به همین دلیل باید در این روند ملی در محراق توجه قرار داشته باشند.

او تاکید کرد که حضور زنان در انتخابات بسیار مهم و حیاتی است؛ هرچند انتخابات چالش‌‎‌هایی خواهد داشت؛ اما همه باید وظیفه‌ی خود را در برگزاری یک انتخابات شفاف و سالم ادا کنند.

از سویی هم، پیری مایدون، سفیر اتحادیه‌ی اروپا، در این برنامه، ابراز امیدواری کرد که مردم افغانستان شاهد برگزاری یک انتخابات خوب باشند.

او گفت: «حضور زنان در انتخابات پارلمانی کمرنگ بود؛ اما اکنون حضور زنان درانتخابات پیش ‌رو به‌عنوان نامزد و شرکت‌شان به‌عنوان رأی‌دهند‌گان امیدوار کننده‌است و حضور و فعالیت‌شان در این روند به معنای تقویت دموکراسی، مردم‌سالاری و ارج گذاشتن به مسایل حقوق بشری است.»

در همین حال، حوا علم نورستانی، رییس کمیسیون مستقل انتخابات، تاکید می‌کند که اکنون زنان در کمیسیون انتخابات و در سطوح بلند این کمیسیون نقش اساسی و تصمیم‌گیرنده دارند که می‌تواند در برگزاری یک انتخابات شفاف و سالم کمک کند.

او افزود که برگزاری یک انتخابات شفاف و سالم، وابسته به همکاری احزاب سیاسی، نهادهای مدنی، نامزدان انتخابات و حضور پررنگ مردم است.

گفتنی است که قرار است انتخابات ریاست جمهوری افغانستان، به تاریخ شش میزان سال جاری برگزار شود.