درآمد‌زایی از طریق انترنت

زهرا سیاس
درآمد‌زایی از طریق انترنت

انسان‌ها از شروع پیدایش شان تا امروز برای این که بتوانند زندگی بهتری داشته باشند، تلاش کرده اند تا درآمد مالی خوبی داشته باشند. در یک قرن اخیر پیش‌رفت تکنالوژی و تقاضا برای داشتن زند‌گی عصری، نیاز به درآمد مالی را بیشتر کرده است. انسان‌ها پیوسته تلاش کرده اند که به شیوه‌های گوناگون بتوانند درآمدزایی داشته و نیازهای روزمره و مهم زندگی خود را به بهترین شکل آن برآورده کنند.
بهترین روشی که انسان‌ها در عصرهای مختلف تاریخی برای کسب درآمد بیشتر از آن بهره گرفته اند، تجارت است. تاجران برای گسترش بازار اجناس تجاری و تولیدی ‌شان، باید راه‌های طولانی‌ای را طی می‌کردند تا اجناس شان را به فروش برسانند.
در دنیای مدرن امروز، تجارت و درآمد‌زایی در مسیر دیگر قرار گرفته؛ راه‌های آسان‌تری که دیگر نیاز به رفتن و طی کردن مسیرهای دشوار ندارد که مهم‌ترین آن درآمدزایی از طریق انترنت است. برای درآمد‌زایی از طریق انترنت شیوه‌های بسیار آسانی وجود دارد که تنها به وقت بیشتری نیاز دارد.
همه آدم‌های سلیبرتی دنیا بر علاوه‌ی این که درآمد شغلی دارند، کارهای روزانه‌ی آن‌ها نیز تبدیل به برند شده که از طریق حساب‌های کاربردی شخصی شان در صفحه‌های مجازی مثل انستاگرام، یوتیوب و… چند برابر عاید شغلی شان درآمدزایی دارند.
اگر سبک زندگی را مجموعه‌ای از رفتارها یا تمایلات فردی یا گروهی بدانیم که همه جنبه‌های زندگی انسان را در برگرفته است؛ با مجموعه‌ای از انتخابات روزانه از نحوه‌ی استفاده از درآمد، زمان کار، چگونگی لباس پوشیدن، تغذیه، نحوه‌ی آرایش و رفتارهای فرهنگی روبه‌رو می‌شویم که ابزار نمایش موقعیت اجتماعی افراد از لحاظ اقتصادی و فرهنگی است. با این تعریف از سبک زندگی، بی‌گمان شاه ‌راه نمایش روزانه، سبک زندگی افراد یک جامعه متصل به شبکه‌ی جهانی انترنت و شبکه‌های اجتماعی است..
رسانه‌های اجتماعی با رشد روزانه‌ی فن‌آوری اطلاعات، در حال نفوذ در جامعه استند و به بهترین ابزار برای بروز وقایع روزمره‌ی کاربران این رسانه‌ها بدل شده است. کاربران رسانه‌های اجتماعی لحظه به لحظه، حالت‌های مختلف زندگی خود را در شبکه‌های اجتماعی گزارش می‌کنند.
ویژگی‌های فنی و تراکم کاربری هر شبکه‌ی‌ اجتماعی، فضای غالب بر محتوای به اشتراک گذاشته شده و تعاملات کاربران آن را تغییر می‌دهد. انستاگرام که یک شبکه‌ی اجتماعی اشتراک عکس مبتنی ‌بر گوشی‌های همراه هوش‌مند است، با اختیار گذاشتن ابزار ویرایش و بارگذاری تصویر، یکی از پرطرف‌دارترین شبکه‌ی اجتماعی است.
در اولین روز عرضه‌ی انستاگرام؛ این برنامه ۲۵ هزار بازدیدکننده داشت که در اپریل سال ۲۰۱۲ برای گوشی‌های اندروید نسخه ۲٫۲ خود را عرضه کرد و در کمتر از یک روز این نسخه بیش از یک میلیون بار دانلود شد.
امروز بیشتر سلیبریتی‌های افغانستانی و خارجی در کنار شغل اصلی شان، از رسانه‌های اجتماعی نیز درآمد دارند. در صورت داشتن هزار دنبال‌کننده (follower) در انستاگرام و سبسکرایبر در یوتیوب، شرکت‌های تولیدکننده‌ی لوازم بهداشتی یا هر تولید دیگری در مقابل مبلغ مشخصی، تبلیغاتش را به شما می‌سپارد.
هر سلیبریتی دنیا با ویژگی‌ها و توانایی‌هایی که دارد، برای خود درآمدزایی می‌کند.
یکی دیگر از برنامه‌های درآمدزا در دنیای تکنالوژی، یوتیوب است که با استفاده از این برنامه می‌شود نوار‌های تصویری را ضبط کرده و به اشتراک گذاشت.
شرف‌الدین عظیمی، استاد در دانشگاه استاد ربانی، می‌گوید که ۱۰ تا ۲۰ سال دیگر تلویزیون در جهان ببیننده نخواهد داشت و رسانه‌ها در تلاش آن خواهد بود که نشریه‌های خود را به جای تلویزیون از طریق شبکه‌های اجتماعی در انترنت به دست‌رس مردم بگذارند.
به گونه ی نمونه آقای عظیمی، از نشر بسته‌های آموزشی‌اش در صفحه‌ی یوتیوب خود، ماهانه نزدیک به ۴۰ دالر از سوی این شرکت دریافت می‌کند.
آنچه برای نشر ویدیو در یوتیوب مهم است، مخاطب‌شناسی است؛ این که بدانیم مردم به چه نوع ویدیو‌ نیاز و یا علاقه‌ی بیشتری دارند.
یوتیوب از همان روزهای اول که به بازار عرضه شد، به عنوان پربیننده‌ترین برنامه میان مردم جا باز کرد؛ روزرانه بیش از هزاران ویدیو در این برنامه بارگذاری و همگانی می‌شود.


درآمدی که از یوتیوب به‌ دست می‌آید در هر ۱۰۰۰ سبسکرایبر هفت دالر است. ناگفته نباید گذاشت، یوتیوب یگانه شبکه‌ا‌ی است که در بیشتر کشورهای جهان به صورت موقت فلتر می‌شود که این می‌‌تواند درآمدزایی آن را هر از گاهی کاهش دهد.به اساس گزارش‌های ارائه‌شده، پیرترین کاربر یوتیوب، مرد ۷۹ساله‌ی انگلیسی است که در مقابل رایانه‌اش می‌نشیند و از خاطرات جنگ جهانی دوم سخن می‌گوید.
آقای کریستی لیج استوارت حدود ۲۰۰ ویدیو در یوتیوب بارگذاری کرده‌ است.
تمام زمانی که مردم تا هنوز صرف تماشای یوتیوب کرده ‌اند، برابر با ۹۳۰۵ سال خواهد بود. این امکان هم وجود دارد که انسان‌هایی که بیش از ۷۹ سال عمر دارند، نیز کاربر یوتیوب باشند.
روزانه ۶۵٬۰۰۰ ویدیو در یوتیوب بارگذاری شده و شمار مجموعی ویدیوهایی که تا حال در یوتیوب بارگذاری شده است نزدیک به ۱۰۰ میلیون می‌رسد.
بنا بر آمار، تا ماه نوامبر ۲۰۱۰، در هر ۶۰ ثانیه، ۱۳ ساعت فیلم در یوتیوب بارگذاری شده است.
در افغانستان نیز استفاده از یوتیوب و ضبط برنامه‌ها در یوتیوب رونق تاز‌ه‌ای دارد. شبکه‌های تلویزیونی جدا از این که پخش مستقیم خود را دارند، شماری از برنامه‌های شان را در روزهای هفته از طریق یوتیوب پخش می‌کنند که از این طریق نیز درآمدزایی دارند.
شماری از هنرمندان افغانستانی که در خارج از کشور زندگی می‌کنند، برنامه‌های شان را از راه دور توسط کانال یوتیوب نشر می‌کنند؛ از آن جمله می‌توان از آریانا سعید نام برد.
آریانا سعید، آوازخوان مردمی کشور، بیش از ده‌ها حساب کاربری انستاگرام دارد که یکی از آن‌ها ۸۶۲ هزار دنبال‌کننده و در صفحه‌ی یوتیوب ۱۰۲ هزار دنبال‌کننده دارد که از این طریق پیوسته درآمدزایی می‌کند.
بر ،علاوه شماری از چهره‌ها با حساب‌های تجاری‌ای که در شبکه‌های اجتماعی دارند، درآمدزایی می کنند که از این میان می‌شود از خوشی ربیع نام برد که از چهره‌های پرطرف‌دار انستاگرام، اسنپ‌چت، و یوتیوب است؛ او ۸۱۲ هزار دنبال‌کننده در انستاگرام دارد.
یوتیوب روزانه نزدیک به یک میلیون دالر درآمد دارد که هر روز در حال افرایش است.
ایجاد حساب‌های کاربری در صفحه‌هایی مانند یوتیوب، انستاگرام و کانال‌های تلگرامی راه خوبی برای گسترش تجارت است؛ در این میان نمی‌توان نقش خرید وفروش آنلاین در فیس‌بوک را نیز نادیده گرفت.
لباس خواب طناز، اسم یکی از فروش‌گاه‌های آنلاین در ایران و افغانستان است که از چهار سال به این سو در ایران فعالیت داشته و از چهار ماه به این سو در افغانستان به فعالیتش آغاز کرده است.
بعد از مدت چهارسال فعالیت در ایران به دلیل درآمد بهتر، این فروش‌گاه در افغانستان نیز ایجاد شده است. این یکی از فروش‌گاه‌های انترنتی است که خرید حضوری ندارند و درآمدزایی خوبی از این طریق می‌کند.
خریدکنندگان اجناس آنلاین در برخی موارد شاکی اند که جنس سفارش شده شبیه تبلیغی که از آن می‌شود، نیست.
سارا که یکی از خریدکنندگان فروش‌گاه‌های آنلاین می‌گوید: «مه چندبار وسائل بهداشتی از طریق انترنت سفارش کدم؛ اما دوباره پشیمان شدم. به خاطری که آنچه در عکس در صفحه‌های مجازی نمایش داده میشه، نیست؛ ولی یک شیوه‎ی آسان است که به سهولت می‌توانی خرید کنی؛ به شرطی که اجناس کیفیت بهتر داشته باشه.»
مهم‌ترین مشکلی که خریدکنندگان انترنتی از آن شاکی اند، این است که آن‌ها در صورت رضایت نداشتن نمی‌توانند جنس سفارش داده را مسترد کنند.
با این همه با یادگیری روش‌های درست درآمدزایی از طریق انترنت، اشخاص و شرکت ها می‌توانند در زمان کم‌تر درآمد بیشتری داشته باشند.