بیماری‌ای که درمان ندارد باعث ترس می‌شود

مجیب ارژنگ
بیماری‌ای که درمان ندارد باعث ترس می‌شود

اشاره: عزیز پاییز، شاعر و دانش‌جوی سال آخر ادبیات پارسی، در تربیه‌ی معلم سید جمال‌الدین و در ناحیه‌ی اول کابل زندگی می‌کند. او از روزهای پیش از قرنطین کابل، بدون نیاز ضروری از خانه بیرون نشده است و می‌گوید که در خانه می‌ماند تا از جان خود، خانواده و شهروندان محافظت کرده باشد.

صبح کابل: این روزها را در کجا و چگونه می‌گذرانی؟

پاییز: این روزها را بیش‌تر در خانه می‌گذرانم؛ با این که به تکرار خانه ماندن کسالت‌آور است؛ ولی برای حفظ جان خویش ناچار باید در خانه ماند.

برای استفاده‌ی خوب و مثبت، این روزها را بیش‌تر با مطالعه‌کردن و شنیدن موسیقی در خانه می‌گذارنم؛ سعی می‌کنم نکات گفته‌شده برای جلوگیری از مبتلاشدن به کوید-۱۹، را مراعات و از رفتن به بیرون خودداری کنم.

صبح کابل: در خانه ماندن و قرنطین را پذیرفتن، چه اندازه برایت مهم است؟

پاییز: هنگامی که به دشواری دچار شدن به این ویروس فکر می کنم، قرنطین را بیش‌تر می‌پذیرم. قرنطین‌شدن و در خانه ماندن به این معنا که حفاظت از صحت خود و دیگران برایم ارزش‌مند است و نوعی شیوه‌ی دفاعی در برابر ویروس کوید-۱۹، است.

صبح کابل: چه اندازه در مورد ویروس کوید-۱۹می‌دانی؟

پاییز: ابتدا منبع شیوع این ویروس ووهان چین عنوان شد؛ اما بعدها کشورهای دیگری از جمله امریکا، فیلپین، ایتالیا، هند، ایران، افغانستان و بعضی از کشورهای دیگر اعلام کردند که عده‌ای در داخل مرزهای آن‌ها گرفتار این ویروس شده اند. کوید-۱۹، می‌تواند در ابتدای داخل‌شدن به بدن، هیچ علامتی از خود بروز ندهد؛ فرد مبتلا ممکن است به مدت دو روز یا حتا دو هفته ویروس را بدون بروز هیچ نشانه‌ای با خود حمل کند. در برخی از علایم شایع که به کرونا مرتبط اند؛ فرد احساس تنگی نفس می‌کند، سرفه‌هایی که به مرور زمان شدید‌تر می‌شود و تب که کم کم افزایش می‌یابد.

صبح کابل: چه اندازه از دستورهای پزشکی، برای پیش‌گیری از آلوده‌شدن به کوید-۱۹، را رعایت می‌کنی و کدام مورد‌ها را بیش‌تر؟

پاییز: آز آن‌جا که معلوم است دارویی برای معالجه‌ی افراد مبتلا به ویروس کرونا تا حال وجود ندارد؛ نکات مهم صحی مثل شستن زود به زود دست‌ها به طور دقیق، استفاده از ماسک، دست‌کش و دیگر مواردی که از ابتلا به کوید-۱۹، جلوگیری می‌کند را رعایت و از فتن و بودن در مکان‌های مزدحم و پر رفت‌وآمد خودداری می‌کنم.

صبح کابل: روزانه چند بار از خانه بیرون می‌شوی و برای چه؟

پاییز: با وجودی که تا حال کوید-۱۹، برای مردم ما چندان جدی به نظر نرسیده است و مردم برای رفت‌وآمد غیر ضروری نیز از خانه بیرون می‌شوند؛ اما تا این که نیاز مهم برای بیرون رفتن نداشته باشم، بیش‌تر سعی می‌کنم در خانه بمانم و بیش‌تر برای تهیه‌ی ضرورت‌های روزانه‌ام از خانه بیروی می‌روم.

صبح کابل: زمانی که از خانه بیرون می‌شوی آیا با پرسش نیروی‌های امنیتی و یا کس دیگر برمی‌خوری؛ آیا کسی مانع رفت‌وآمدت در شهر می‌شود یا خیر؟

پاییز: تا چندی پیش با هیچ گونه ارگان دولتی مقابل نشده‌ام که از رفتن به بیرون و گشت‌وگذار ممانعت شوم؛ اما در چند روز آخر شاهد واکنش‌ها و تلاش‌های نیروی‌های امنیتی با دکان‌داران، حمام‌های عمومی، سلمانی‌ها و بعضی از فعالیت‌های دیگر برای بسته‌شدن این مکان‌ها بوده‌ام و افرادی که از گشت‌وگذار در شهر خودداری نمی‌کنند، توسط نیروهای امنیتی ممانعت می‌شوند.

صبح کابل: چه چیزی باعث شده است که دستورهای پزشکی  پیش‌گیرانه از گرفتاری به کوید-۱۹،  را رعایت کنی و از خانه بیرون نشوی؟

پاییز: رسانه‌های دیداری و نوشتاری بیش‌تر در جهت فهماندن و آگاهی مردمم در مورد پش‌گیری از کوید-۱۹، تلاش کرده اند؛ تأکید بیش‌تر از سوی مقامات وزارت صحت در رعایت دستورهای داده شده و فهمیدن در مورد خطرات این ویروس که تا چه اندازه جهان و افراد جهان را فرا گرفته است، باعث جدی گرفتن این دستور‌ها شده است و در نهایت حفظ سلامت خودم و دیگران باعث می‌شود که دستورهای پیش‌گیرانه را رعایت کنم.

صبح کابل: آیا ترس این را داری که به کوید-۱۹ گرفتار شوی؟

پاییز: این که تا هنوز درمان این ویروس وجود ندارد و متأسفانه جان بیش‌تر انسان‌هایی که شبیه ما بودند و زندگی می‌کردند را گرفت است؛ برایم ترس ایجاد می‌کند. کوید-۱۹، همه‌ی جهان را وحشت‌زده کرده؛ بیماری‌ای که راه درمان آن مشخص نباشد و چنین با سرعت در حال انتشار باشد، حتما ترس ایجاد می‌کند؛ اما تنها می‌توان با خانه ماندن و رعایت تمام نکات صحی هدایت داده شده از سوی وزارت صحت و رسانه‌ها، بر ترس مبتلاشدن به این ویروس غالب شد.