مقابله‌ی روانی با کرونا در زمان قرنطین

زهرا سیاس
مقابله‌ی روانی با کرونا در زمان قرنطین

با انتشار ویروس کرونا و فراگیرشدن این ویروس در بیش‌تر کشور‌های دنیا، سبب شده بیش از نیم جهان به صورت کل قرنطین شوند و یا محدود شدن رفت‌وآمد به اماکنی که قبلا مردم عادت داشته اند، کم‌تر شده است. هر چند این محدودیت‌ها برای حفظ سلامت انسان‌ها اتخاذ شده؛ اما نمی‌توان تأثیرات روانی قرنطین را نادیده گرفت.

گزارش‌های منتشرشده در یورونیوز، حکایت از این دارد که افراد قرنطین شده، در معرض ابتلا به افسردگی، اضطراب، اختلال در خواب و اختلال استرسی پس از آسییب روانی استند.

ترس از مبتلا شدن به ویروس کرونا، گرفتن فاصله‌ی اجتماعی، بی‌حوصلگی، پیامدهای اقتصادی و قحطی، از عواملی است که احتمال آسیب‌های روانی را بیش‌تر می‌کند.

افرادی که قبلا از بیماری‌های روانی رنج می‌بردند، بیش‌تر در معرض ابتلای دوباره‌ به بیماری‌های روانی قرار دارند.

شیوع کرونا بر زوج‌ها نیز تأثیر خود را داشته است. گزارش‌ها از چین، حاکی از آن است که با پایان محدودیت‌های اعمال شده بر شهروندان این کشور، درخواست طلاق در این کشور افزایش یافته است.

انتشار این ویروس نه تنها روابط زوج‌ها را ابه لحاظ عاطفی و خانوادگی آسیب ‌زده است؛ بلکه بیش‌تر از حد معمول در ایجاد خشونت‌های خانوادگی نقش داشته است. شیوع سریع کوید-۱۹، سببب تعطیل شدن بیش‌تر از نیم مکتب‌های جهان و باز ماندن همه دانش‌آموزان از آموزش شده است.

پس آنچه می‌تواند در کنترل این آسیب‌ها نقش داشته باشد، مدیریت درست و برنامه‌ریزی‌های مناسب و کنترل استرس ناشی از این بیماری است.

برای این که روحیه‌ی خود را در این زمان از دست ندهیم، نکات زیر را باید در نظر داشته باشیم:

*یکی از عوامل ایجاد اضطراب، مختل شدن برنامه‌هایی است که به شکل عادت‌وار به انجام آن می‌پرازیم. تنظیم برنامه‌های روزانه و انجام آن‌ها، یکی پس دیگر می‌تواند به عادی شدن این دوره کمک کند و حس بهره‌وری را در در زمان قرنطین در فرد ایجاد کند.

*از آخرین خبرها در مودر کرونا بی‌خبر نمانید و منابع معتبر را برای اگاهی خود مانند سازمان صحی جهان و وزارت بهداشت را انتخاب کنید و از شایعه‌پراگنی‌ها خود را به دور نگه دارید.

*به آرامی و مهربانی آنچه در درون شما می‌گذرد را تصدیق کنید. احساسات، عواطف، افکار، هیجان‌ها و میل شدید به آنچه دارید را تصدیق کنید. مانند دانش‌مندان کنج‌کاوانه رفتار کنید در هنگام توجه به تمام احساس تان، به بدن خود توجه کنید و از همه‌ِی آنچه در وجود تان رخ می‌دهد، آگاه شوید.

*برای بهبود اوضاع روانی تان، از برنامه‌های ریلکسیشن (آرام‌سازی ذهنی) استفاده کنید و به چیزهایی که دوست دارید، تمرکز کنید.

*حفظ برنامه غذایی سالم، خواب کافی، ورزش و حرکات نرمشی روزانه، می‌تواند برای حفظ سلامتی روانی و جسمانی در دوران قرنطین و کاهش روابط اجتماعی بگذارد.

یکی از راه‌های حل‌ مقابله با اضطراب دوران قرنطین و کاهش روابط اجتماعی، می‌تواند پرهیز از تفکر در مورد آینده باشد. تا حد ممکن تلاش کنید در زمان حال زندگی کنید و از تفکر در مورد آنچه پیامدهای برخاسته از این ویروس است، اجتناب کنید. تنها شما نیستید که این وضعیت بر شما تحمیل باشد؛ بیش از نیم جهان درگیر این ویروس استند و در نهایت روزی وضعیت و نگرانی پایان خواهد یافت.