برای ازدواج موفق، واقعیت‌ را پنهان نکنید ( قسمت دوم)

صبح کابل
برای ازدواج موفق، واقعیت‌ را پنهان نکنید ( قسمت دوم)

نویسنده: زهرا اکبری

تا این جا به مواردی مانند مسایل مالی، روابط جدی تان در گذشته، رابطه‌ی تان با خانواده‌ی خود تان و بیماری تان اشاره داشتم که نباید آن‌ها را پنهان کرد که در قسمت اول به آن‌ها پرداخته شد. حال در ادامه به سه مورد دیگر اشاره خواهم کرد: (اخلاق خاص، اعتیاد و خیانت) که نباید از همسر تان پنهان کنید و بعد به مواردی اشاره خواهم داشت که پنهان کردن شان صدمه‌ای به زندگی تان می‌زند و همچنین پیامدهای پنهان‌کاری را مورد بحث قرار خواهم داد.

اگر اخلاق‌ خاصی دارید که خود تان می‌دانید شاید برای بعضی از آدم‌ها قابل هضم نباشد، سعی نکنید آن را پنهان کنید و برای این که شخص مقابل تان را آزرده خاطر نکنید، آن رفتار را انجام ندهید؛ آن اخلاق جزوی از شما است و شاید تنها در مدت زمان کوتاه یا بلند آن را نشان ندهید؛ ولی بعد از مدتی دیگر نمی‌توانید به پنهان کردنش، ادامه دهید.

 مورد دیگر اعتیاد است. اگر به ماده‌ی خاصی اعتیاد دارید حتما باید آن را بیان کنید. اعتیاد مسأله‌ای نیست که بتوانید آن را پنهان کنید. شاید تصور کنید می‌توانید بدون اطلاع از همسر تان اعتیاد تان را ترک کنید و کسی هم خبردار نمی‌شود. در صورتی که ترک اعتیاد هر گونه مواد مخدر مشکل است و نمی‌توانید بدون کمک دیگران و مشاوره از پس آن بر بیایید. ترک خودسرانه موجب بازگشت به مصرف می‌شود و تمام زندگی مشترک و مسؤولیت‌پذیری شما در قبال همسر تان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

آخرین موردی که نباید آن را پنهان کرد، خیانت است. باید بدانید که تخریب رابطه‌ی شما بعد از خیانت بسیار زیاد است؛ ولی بهتر است که آن را پنهان نکنید چون ضربه‌ی آن برای هر دو طرف بسیار زیاد است و اگر خیانت کرده اید ولی نمی‌خواهید دیگر آن را تکرار کنید، به صورت منطقی این مسأله را بیان کنید.

چه چیزهایی را می‌توان پنهان کرد؟
برخی از مسائل هستند که شما می‌توانید آن‌ها را پنهان کنید و با شریک زندگی تان در میان نگذارید و مشکلی هم شما و زندگی تان را تهدید نمی‌کند. پس لزومی ندارد که او چیزی بداند.

اشتباهات حل شده: اشتباهاتی که در گذشته‌ی شما صورت گرفته و شما آن را حل کرده اید و قرار نیست هیچ تأثیری بر زندگی شما داشته باشد و مطمئن استید که هیچ وقت باز نمی‌گردد.
مسائل مربوط به خانواده : مسائلی که در خانواده‌ی شما رخ داده؛ ولی قرار نیست هیچ ضرر و تأثیری برای زندگی شما داشته باشند و کاملا شخصی استند. پس لازم نیست راجع به آن حرفی به شریک زندگی خود بزنید.
شخصی که در زندگی شما حضور پررنگی نداشته: اشخاصی ممکن است در زندگی شما حضور یافته باشند؛ ولی تأثیر مهمی نداشتند و شما رابطه‌ی عمیقی با آن‌ها نداشتید؛ مثل خواستگارهای شما. لازم نیست این اشخاص را برای طرف مقابل تان شرح دهید.
بیماری‌های روحی و جسمی‌ای که بهبود یافته: بیماری‌هایی که در شما وجود داشته ولی بهبود کامل پیدا کرده و دیگر اثری از آن‌ها نیست؛ مثل افسردگی که در یک دوره وجود داشته و آن را درمان کردید و قرار نیست که هیچ وقت برگردد؛ پس لازم نیست که گفته شود؛ اما اگر احتمال می‌دهید که این بیماری بازگردد، با شریک تان در میان بگذارید.
پیامدهای پنهان‌کاری در زندگی مشترک

جدایی و تمام شدن رابطه : بعد از آشکار شدن پنهان‌کاری، احتمال این که روابط ادامه پیدا کند بسیار کم است و در بیشتر موارد به جدایی ختم می‌شود ایجاد شک و بی‌اعتمادی: اگر رابطه بعد از پنهان‌کاری ادامه پیدا کند، پس قطعا با بی‌اعتمادی همراه می‌شود و دیگر نمی‌توانند به هم اطمینان کنند .

آسیب‌های روانی : شخصی که پنهان‌کاری می‌کند فشار روانی بسیاری را تحمل می‌کند و مدام می‌ترسد که رازش فاش شود و رابطه‌اش با مشکل مواجه شود و این ترس باعث آسیب‌های روانی می‌شود .

ایجاد احساسات منفی در فرد: شخص دیگر نمی‌تواند کسی را که بسیار دوست داشته، دوست بدارد و تماما احساسات منفی به او پیدا می‌کند.

خیانت:  عموما خیانت موردی است که پنهان می‌شود؛ پس ممکن است که شخص مقابل هم برای تلافی این کار را انجام دهد؛ اگر هم این کار برای تلافی نباشد، شخص برای این که از پنهان‌کاری آزرده شده پس برای فرار از این موقعیت خیانت می‌کند.

در قسمت بعد به دلایل پنهان‌کاری در خانواده خواهیم پرداخت.

ادامه دارد …..