شیوه‌های جلوگیری از حاملگی پس از ولادت

زهرا سیاس
شیوه‌های جلوگیری از حاملگی پس از ولادت

همه‌ی والدین پس از به دنیا آمدن اولین کودک شان نگران گرفتن حمل دوباره به دلیل مسؤولیت‌های بیش‌ از حد و وضعیت اقتصادی شان استند و شماری از آنان دست به انجام شیوه‌های نامناسب می‌زنند. به هرحال کودک نزد شما است وتدریجا زندگی زناشویی نیز نظم می‌گیرد و به حالت عادی برمی‌گردد.

آیا پس از زمان کوتاه، اولین ولادت ممکن است خانم دوباره حامله شود؟

با وجود همه‌ی نظریه‌هایی که وجود دارد، ممکن است حمل دوباره اتفاق بیفتد. برای برخی از خانم‌ها، بعد از زایمان، به هم ریختن هورمون‌ها مانع تخمک‌گذاری می شود. این حالت تا چهل روز برای بیشتر خانم‌ها و خیلی هم به ندرت دو هفته برای بقیه‌ی آن‌ها ثابت شده است. با شیر دادن این دوره طولانی‌تر خواهد شد؛ اما دیر یا زود آمادگی برای بارداری و قاعدگی پیش‌بینی نشده است. پس نباید تنها روی روش جلوگیری طبیعی اتکا کرد. باید پس از اولین ملاقات بعد از زایمان با پزشک خود در رابطه به شیوه‌های جلوگیری حمل مشورت کنید. بعد از زایمان بهتر است زن و شوهر در روابط جنسی شان از کاندوم استفاده کنند. همان طور که اسپرم‌ها در هر رابطه احیا می‌شود تخمک‌ها نیز بیست‌وچهار ساعت متوالی فعال است.

اگر قبل از بارداری از قرص‌های ضد بارداری استفاده می‌کردید و اکنون نیز شیر نمی‌دهید، پزشک نیز همان را دوباره پیشنهاد خواهد کرد؛ تا به سرعت دوران قاعدگی تان دوباره مرتب شود؛ اما اگر نوزاد تان از شیر شما تغذیه می‌کند، یک نصف قرص با دوز پایین که در شیر تان حل نشود، مجاز خواهد بود. در هر دو مورد باید احتیاط کرد. نیازها و شیوه‌‌ی جدید زندگی تان زمینه را بیشتر برای بی‌احتیاطی مساعد خواهد کرد؛ اما باید توجه داشت که قرص خوردن بعد از بی‌احتیاطی نیاز است. این می‌تواند یکی از دلایل برای بیشتر بانوان باشد که شیوه‌ی استفاده از لوپ‌ها را بیشتر ترجیح می‌دهند. این روش امروزه بیشتر مؤثر واقع شده و استفاده‌ی بیشتر به عنوان راه بهتر جلوگیری از حمل است؛ اما بهتر است گاهی تا پایان اولین دوره‌ی قاعدگی پس از زایمان، حتا تا شش ماه در مورد زایمان سزارین، صبر کرد.

راه دیگر آن، آمپول ضد هورمونی است که به مدت سه ماه از حاملگی جلوگیری می‌کند و احتمال گرفتن حمل نا خواسته نیز کم است.

در بسیاری از جاهای جهان که بنا بر بعضی عوارض جانبی از این شیوه‌ها استفاده نمی‌کنند، می‌توان از شیوه‌های سنتی برای جلوگیری از بارداری استفاده کرد. جعفری، یکی از گیاه‌های مؤثر برای جلوگیری از بارداری ناخواسته است که می‌توانید با مصرف دمنوش و چای آن استفاده کنید.

پوست ریشه‌ی گیاه پنبه با داشتن اکسی توسین فراوان برای زایمان آسان در زنان مفید است. از این گیاه نیز به صورت چای روزانه دو پیاله مصرف شود، می‌تواند برای جلوگیری از بارداری مؤثر باشد.

گیاه گلپر، یکی از گیاه‌های دیگر به منظور جلوگیری از حاملگی ناخواسته است که از دیر زمان به این سو به همین منظور استفاده می‌شود. این گیاه، باعث انقباض رحم شده و از حاملگی جلوگیری می‌کند. پزشکان طب سنتی به این باور اند که اگر این گیاه تا یک هفته قبل از مقاربت استفاده شود، از حاملگی جلوگیری می‌کند. مصرف شماری از میوه‌های خشک مانند؛ انجیر خشک، پاپایا و زردآلو نیز می‌تواند از حاملگی جلوگیری کند. ناگفته نباید گذاشت که این مصرفی‌ها می تواند باعث ضایع شدن جنین نیز شود که باید احتیاط را در اولیت برای زنان باردار قرار داد تا در مصرف این خوراکی‌ها اغراق نکنند.