ادامه‌ی اعتراضات در میانمار؛ ۵۳ معترض کشته شدند

صبح کابل
ادامه‌ی اعتراضات در میانمار؛ ۵۳ معترض کشته شدند

در ادامه‌ی اعتراضات به کودتای نظامی در میانمار، ۳۷ نفر در شهر یانگون، پس از آتش‌ زدن دو کارخانه‌ی چینی و ۱۶ نفر در دیگر بخش‌های این کشور، در نتیجه‌ی تیراندازی نیروهای امنیتی کشته شدند.

انجمن مدافع حقوق زندانیان سیاسی در میانمار، اعلام کرده است که اعتراضات روز یک‌شنبه (۲۴ حوت/ ۱۴ مارچ)، خون‌ترین روز اعتراضات میانمار از اول ماه فبروری تا اکنون در این کشور بوده است.

گفته می‌شود که ۳۷ معترض در شهر یانگون کشته شدند؛ جایی که نزدیک به ۳۲ کارخانه‌ی چینی است و دو کارخانه در جریان اعتراضات به آتش کشیده شده است.

یک روزنامه‌ی چینی در همین مورد گزارش داده است که در اثر آتش گرفتن دو کارخانه در میانمار، ۲ شهروند چینی زخمی شده‌اند و بیش از ۳۷ میلیون دالر خسارت به این تاسیسات وارد شده است.

در همین حال، سفارت چین در میانمار اعلام کرده است که در حمله‌ی افراد ناشناس به کارخانه‌های تولیدی پوشاک و آتش زدن آن‌ها، شماری از شهروندان چینی زخمی شده‌اند. پکن از دولت میانمار می‌خواهد تا از شهروندان چین و اموال آن‌ها محافظت کند.

چین یکی از حامیان اصلی کودتاگران نظامی در میانمار محسوب می‌شود.

از سویی دیگر، بر اساس اعلام انجمن مدافع حقوق زندانیان سیاسی در میانمار، ۱۶ تن دیگر در جریان اعتراضات در شهرهای دیگر این کشور، در تیراندازی مستقیم پولیس کشته شده‌اند.

گروه‌های مدافع حقوق بشر می‌گویند که از اول فبروری یعنی آغاز اعتراضات علیه کودتای نظامی در میانمار، نزدیک به ۱۴۰ نفر در پی تیراندازی نیورهای امنیتی در جریان اعتراضات، کشته و بیش از ۲۱۵۰ نفر دیگر از سوی پولیس بازداشت شدند.

با این همه، روز شنبه (۲۳ حوت/ ۱۳ مارچ)، حزب ملی دموکراسی که رهبری آن را پیش از این آنگ‌ سان سوچی که هم اکنون در خفا به سر می‌برد، با نشر بیانیه‌ای در شبکه‌ی اجتماعی فیس‌بوک، از ایجاد یک دولت موازی غیرنظامی به هدف براندازی حکومت نظامی در این کشور اعلام موجودیت کرد.

این حزب گفته است، برای ایجاد دموکراسی فدرال، با رهبران و نمایندگان بزرگ‌ترین سازمان‌های مسلح میانمار که مناطق وسیعی را در سراسر خاک این کشور در کنترل دارند، ملاقات می‌کند.