اعتراض تیم‌های فوتبال جام جهانی به وضعیت حقوق بشری در قطر گسترش یافت

صبح کابل
اعتراض تیم‌های فوتبال جام جهانی به وضعیت حقوق بشری در قطر گسترش یافت

اعتراض بازیکنان فوتبال تیم‌های ملی کشورهای اروپایی نسبت به وضعیت حقوق بشری در آستانه‌ی جام جهانی ۲۰۲۲ به میزبانی قطر، گسترش یافته است.

در ادامه‌ اعتراض‌ها، تیم ملی دانمارک پیش از شروع بازی با تیم ملی مولداوی در رقابت‌های مقدماتی جام جهانی، یک‌شنبه شب (۸ حمل/۲۸ مارچ)، با پوشیدن تی‌شرت‌های اعتراضی که روی آن نوشته شده بود «فوتبال از تغییر حمایت می‌کند»، به جمع این اعتراض‌ها پیوست.

بازیکنان دانمارک، تاکید کردند که خواهان توجه بیشتر به موضوع بیگاری از هزاران کارگر فقیر و با دست‌مزد پایین در ساخت ورزشگاه‌های فوتبال در قطر استند.

اعتراض علیه نقض حقوق انسانی کارگران در قطر، هفته‌ی گذشته از سوی تیم ملی فوتبال ناروی آغاز شد و سپس تیم‌های هالند و آلمان نیز از آن حمایت کردند.

بازیکنان ناروی از جمله بازیکن سرشناس آن ارلینگ هالند، پیش از شروع مسابقه با جبل الطارق در جریان سرود ملی، تی‌شرت‌هایی که روی آن نوشته شده بود: «حقوق بشر؛ در زمین بازی و بیرون از زمین»، این حرکت اعتراضی را آغاز کردند.

استیل سولباکن، سرمربی تیم ملی ناروی نیز تی‌شرت شبیه به تی‌شرت بازیکنان پوشیده بود. او به رسانه‌ها گفت: «بازیکنان می‌خواهد فیفا را تحت فشار قرار دهند تا این که با مسئولان قطری رک و مستقیم صحبت کند و حتا الزامات سخت‌گیرانه‌تری را به آن‌ها تحمیل کند.»

تیم ملی آلمان نیز یک روز پس از ناروی، پیش از آغاز مسابقه با تیم ملی آیسلند، به این حرکت پیوست و پس از آن، هالند به پیروی از تیم ملی ناروی و آلمان، علیه وضعیت حقوق انسانی کارگران در قطر، اعتراض کرد.

پس از آغاز این اعتراض‌ها، در رسانه‌های اروپایی نیز در باره‌ی تحریم جام‌ جهانی فوتبال در قطر، بحث‌ها شروع شد.

بیشتر هواداران فوتبال در ناروی، تاکید کرده‌اند که جام جهانی فوتبال در قطر را باید تحریم کرد و هنوز برای این کار دیر نشده است.

از سویی هم، ۸۳ درصد هواداران فوتبال در آلمان در نظرسنجی اشپیگل، گفته‌اند که برگزاری جام جهانی در قطر، کار اشتباه بوده و ۶۸ درصد شرکت کنندگان این نظرسنجی، خواهان تحریم این رقابت‌ها در قطر شده‌اند.

این اعتراض‌ها پس از آن شکل گرفته که روزنامه‌ی بریتانیایی گاردین، در گزارشی نوشت که از آغاز ساخت استادیوم‌های فوتبال و اقامتگاه تیم‌ها در کشور امیرنشین قطر برای میزبانی جام جهانی ۲۰۲۲، بیش از ۶۵۰۰ کارگر مهاجر، جان خود را از دست‌ داده‌اند.