سریلانکا پوشیدن برقع را ممنوع و هزار مدرسه‌ی اسلامی را بسته می‌کند

صبح کابل
سریلانکا پوشیدن برقع را ممنوع و هزار مدرسه‌ی اسلامی را بسته می‌کند

مقام‌های سریلانکایی، اعلام کرده‌اند که پوشیدن برقع ممنوع و هزاران مدرسه‌ی اسلامی در این کشور بسته خواهد شد.

بسارات ویراسکرا، وزیر امنیت عمومی سریلانکا، روز شنبه (۲۳ حوت، ۱۳ مارچ)، در یک نشست خبری، گفت که کابینه‌ی این کشور، طرحی را امضا کرده که بر اساس آن، پوشیدن برقع در مکان‌های عمومی ممنوع خواهد شد.

به گفته‌ی او، این طرح پیشنهادی پس از آن که از سوی مجلس نمایندگان به تصویب برسد، اجرایی خواهد شد.

آقای ویراسکرا، استفاده از برقع در میان اقلیت مسلمانان در این کشور را پدیده‌ای «نوظهور» و نشان‌گر «افراط‌گرایی مذهبی» خوانده و تصویب طرح ممنوعیت آن را قطعی دانسته است.

وزیر امنیت عمومی سریلانکا، همچنان از بسته شدن بیش از هزار مدرسه‌ی اسلامی به دلیل نادیده گرفتن سیاست آموزش ملی این کشور، خبر داده است.

ویراسکرا افزود: «هیچ‌کس حق ندارد مدرسه باز کند و هرچه دلش خواست به بچه‌ها یاد بدهد، آموزش باید بر اساس سیاستی که دولت تدوین کرده انجام شود. اغلب مدارسی که ثبت دولت نشده‌اند، تنها زبان عربی و قرآن تدریس می‌کنند که این موضوع خیلی بد است.»

در همین زمینه، هیلمی احمد، معاون شورای مسلمانان سریلانکا، در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی، گفته است که افراد صرف نظر از دین‌شان، حق دارند صورت خود را بپوشانند، به این مسئله باید از نگاه حقوقی دیده شود، نه از نگاه دینی.

آقای احمد گفت که اکثر مدرسه‌های اسلامی در دولت ثبت شده‌اند و فقط ۵ درصد به قوانین این کشور نپیوسته‌اند که باید علیه آن‌ها اقدام شود.

پوشیدن برقع در سریلانکا، در سال ۲۰۱۹ پس از بمب‌گذاری‌ها در کلیساها و هوتل‌های این کشور که در آن‌ها بیش از ۲۵۰ نفر کشته شدند، به گونه‌ی موقت ممنوع شده بود.

این طرح دولت سریلانکا در حالی مطرح می‌شود که سال گذشته، دولت این کشور سوزاندن جان باختگان کرونا را همسو با اکثریت بودایی در این کشور، اجباری کرد؛ اما پس از انتقاد دولت امریکا و گروه‌های مدافع حقوق بشر، لغو شد.

ماه گذشته‌ی میلادی نیز، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، قطع‌نامه‌ای را در رابطه‌ به نگرانی‌های حقوق بشری در سریلانکا از جمله رفتار با مسلمانان این کشور بررسی کرد و از سریلانکا خواست تا ناقضان حقوق بشر را به محکمه بکشاند و برای قربانیان جنگ داخلی ۲۶ ساله‌ی این کشور، عدالت را اجرا کند.

سریلانکا شدیدا این اتهام شورای حقوق بشر سازمان ملل را رد کرد و از کشورهای عضو خواست از این قطع‌نامه حمایت نکنند.

دست‌کم ۹ درصد جمعیت ۲۲ میلیونی سریلانکا را مسلمانان، بیش از ۷۰ درصد آن را بوداییان و متباقی آن را هندوها تشکیل می‌دهند.