دانشمندان می‌گویند که دومین بیمار مبتلا به اچ‌آی‌وی به «طور طبیعی» بدون مداخله‌ی پزشکی درمان شده است!

اسدلله جعفری (پژمان)
دانشمندان می‌گویند که دومین بیمار مبتلا به اچ‌آی‌وی به «طور طبیعی» بدون مداخله‌ی پزشکی درمان شده است!

نویسنده: آندرا مایکلسون

ترجمه: اسدالله جعفری (پژمان)

مجله بیزنس اینسایدر: ۱۶ نوامبر، ۲۰۲۱

بر اساس مقاله‌‎ای که روز دوشنبه در ماه نوامبر سال روان در مجله‌ی «Annals of Internal Medicine» منتشر شد، دانشمندان دومین فردی را شناسایی کردند که بدون درمان پزشکی خود را از شر بیماری اچ‌آی‌وی (HIV) خلاص کرده است. دانشمندان با هم‌کاری پزشکان در سال ۲۰۱۳ میلادی، یک زنی مریض ناشناس را که در آرژانتین زندگی می‌کند، تشخیص دادند که وی مبتلا به ویروس نقص ایمنی انسانی و یا اچ‌آی‌وی «HIV» بوده است.

با این‌حال؛ از سال ۲۰۱۷ میلادی تااکنون، یک تیم بین‌المللی از محققان و پژوهش‌گران در جست‌وجوی ردیابی و شناسایی این ویروس روی آزمایش ژنتیکی یا «DNA» این بیمار استند. تیم اورژانسی یا «STAT»، گزارش داده است که این تیم حتا جفت جنین او را پس از زایمان در ماه مارچ سال ۲۰۲۰ میلادی، آزمایش و بررسی کردند. پس از آزمایش و بررسی‌های توالی و ترتیبی، میلیاردها سلول در جفت جنین این زن، سپس دانشمندان تأیید کردند که این زن اکنون فاقد بیماری اچ‌آی‌وی و از شر آن بهبود یافته است.

در این زمانه، داروهای مدرن و پیشرفته این امکان را برای بسیاری از افراد فراهم کرده است که با بیماری ویروس اچ‌آی‌وی تحت کنترل پزشکان مربوطه زندگی کنند؛ اما آن‌ها معمولاً برای جلوگیری از تکثیر ویروس اچ‌آی‌وی به درمان مداوم به داروی ضد «رتروویرویرال» یا داروی کنترل عفونت امراض اچ‌آی‌وی نیاز دارند. در مجموع، چهار نفر در حال حاضر اعلام شده اند که از بیماری اچ‌آی‌وی درمان شده اند. با این‌حال، دو نفر از آن‌ها که اکنون به عنوان «بیمار برلینی و بیمار لندنی» شناخته می‌شوند – پس از دریافت پیوند سلول‌های ریشه‌ای و ژنتیکی درمان شده‌اند. این یک روشی بسیار خطرناک است که دانشمندان قبلاَ هم سعی کرده بودند این روش را روی سایر بیماران اچ‌آی‌وی تکرار کنند؛ اما چندان موفقانه نبود.

در سال ۲۰۲۰ میلادی، دانشمندان گزارشی را در مورد «لورین ویلنبرگ بیمار سانفرانسیسکویی»، همان طور که پزشکان او را لقب داده بودند، منتشر کردند که او اولین مورد شناخته شده که از یک درمان خنثا‌کننده و عفونی‌کننده بدون مداخله و مداوای پزشکی بود. ویلنبرگ و بیمار ناشناسی که ساکن آرژانتین است، هر دو به عنوان نخبگان کنترل‌کننده بیماری اچ‌آی‌وی نیز، شناخته می‌شوند. زیر مجموعه‌ی کوچکی از بیماری اچ‌آی‌وی وجود دارد که سیستم ایمنی بدن را این ویروس به طور طبیعی سرکوب و ناتوان می‌کند.

در نتیجه؛ بر اساس تحقیقات و گزارش تیم اورژانسی این دانشمندان، بیمار آرژانتینی به عنوان بیمار «اسپرانزا» نیز شناخته می‌شود؛ زیرا او از شهر اسپرانزا آرژانتین است که این واژه در زبان اسپانیایی به معنای «آرزو و امید» است. بنابراین این بیمار یک دختر دارد که عاری از عفونت اچ‌آی‌وی است، او و شوهرش در انتظار فرزند دومی نیز استند که باید داشته باشند. این بیمار بهبود یافته به تیم تحقیقات اورژانسی دانشمندان گفت: «اکنون تصور می‌کنم که شرایط من ممکن است برای نائل‌شدن بر درمان این ویروس کمک کرده باشد و این  باعث می‌شود که من احساس مسؤولیت و تعهد بزرگ‌تری برای تحقق واقعی این امر داشته باشم».