پاپ فرانسیس به عراق رفت

حیات بودا
پاپ فرانسیس به عراق رفت

پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان، روز جمعه (۱۵ حوت/۵ مارچ)، در یک سفر سه روزه، به عراق رفت.

قرار است پاپ در این سفر سه روزه، با جمعیت مسیحی این کشور و به ویژه با کسانی که در زمان حکمرانی داعش بر بخش‌هایی از عراق، رنج‌های فراوانی را تحمل کردند، دیدار کند.

خبرگزاری رسمی واتیکان جزییات کامل سفر پاپ به عراق را منشتر کرده است که بر اساس آن، پاپ در روز نخست با برهم صالح، رییس‌جمهور این کشور و شماری از مقام‌ها و نمایندگان کشورهای مختلف دیدار می‌کند.

پس از آن‌جا به کلیسای کاتولیک کلدانی، در محله‌ی کراده‌ی بغداد با اسقف‌ها و کشیش‌ها دیدار می‌کند. کلیسای کلدانی جزو مکان‌های مقدس مسیحیان عراق است که در سال ۲۰۱۰، هدف حمله‌ی انتحاری داعش قرار گرفت و در آن ۵۸ نفر کشته و ۷۸ نفر دیگر زخمی شدند.

در روز دوم، پاپ به نجف به دیدار آیت الله علی سیستانی، مرجع تقلید و یکی از چهره‌های پرنفوذ شیعه در عراق، می‌رود و با او دیدار و گفت‌وگو می‌کند.

لوییز یاکو، یکی از اسقف‌های کلیسای کلدانی با تایید این خبر، گفته است دو رهبر مذهبی در این دیدار سند اخوت برای صلح جهانی را امضا می‌کنند؛ سندی که پیش از این در سال ۲۰۱۹ از سوی شیخ احمد الطیب مفتی اعظم الازهر مصر، نیز امضا شده بود.

یک مقام مذهبی شیعه در نجف به عرب نیوز در این زمینه گفته است که در این دیدار، سندی به امضا نمی‌رسد و آیت الله سیستانی فقط یک پیام می‌دهد.

دیدار پاپ فرانسیس با آیت الله سیستانی در حالی اتفاق می‌افتد که سیستانی در سال‌های اخیر علناً در جامعه ظاهر نشده است و از دیدار با مقام‌های سیاسی و مذهبی دیگر کشورها خودداری کرده است.

دیدار این دو رهبر مذهبی، می‌تواند تنش‌های فرقه‌ای و مذهبی در عراق را کاهش دهد؛ تنش‌هایی که در سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ جان بسیاری از شهروندان این کشور را گرفت.

سفر به شهر شیعه‌نشین ناصریه در جنوب عراق و دشت تاریخی اور، دیدار با شماری از نمایندگان مذاهب مختلف، سفر به اردبیل و موصل و دعا برای قربانیان جنگ، سفر به شهر بخدیدا در نینوا، از دیگر برنامه‌های سفر سه روزه‌ی پاپ است.

فواد حسین، وزیر خارجه‌ی عراق، سفر پاپ به این کشور را، «پیام‌آور صلح و هم‌زیستی و تساهل» خوانده است.

همزمان با سفر پاپ  به عراق، در بسیاری از شهرهای عراق، بنرهایی برای استقبال از او نصب شده است.

جمعیت مسیحیان در عراق، پیش از حمله‌ی داعش در این کشور نزدیک به یک‌ونیم میلیون فرد بودند؛ اما با گذشت هفت سال از آن حمله، حالا نزدیک به چهارصد هزار مسیحی در این کشور زندگی می‌کنند که بیشتر در شهر اردبیل در کردستان و شهر موصل زیست دارند.