جو بایدن سطح پذیرش پناه‌جویان در امریکا را تا ۶۲۵۰۰ نفر افزایش داد

صبح کابل
جو بایدن سطح پذیرش پناه‌جویان در امریکا را تا ۶۲۵۰۰ نفر افزایش داد

جو بایدن، رییس‌جمهور ایالات متحده‌ی امریکا، سطح پذیرش پناه‌جویان در این کشور را از ۱۵ هزار نفر به ۶۲ هزار و ۵۰۰ نفر در سال، افزایش داد.

پس از آن که آقای بایدن سطح پذیرش پناه‌جویان را همانند دونالد ترامپ تا ۱۵ هزار نفر نگه داشت، با موجی از انتقادهای دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان روبه‌رو شد. او روز دوشنبه (۱۳ ثور / ۳ می)، با نشر بیانیه‌ای این تصمیم خود را لغو کرد.

آقای بایدن در این بیانیه، گفته است که چنین اقدامی، به تردید پناه‌جویانی که در سراسر جهان رنج بسیار کشیده اند و بی‌صبرانه منتظر اند تا زندگی جدید خود را آغاز کنند، پایان می‌دهد.

بر اساس این بیانیه، سطح پذیرش ۱۵ هزار پناه‌جو در یک سال که دولت پیشین ایالات متحده آن را وضع کرده بود، بیان‌گر ارزش‌های امریکا که خود را حامی پناه‌جویان می‌داند، نیست.

آقای بایدن گفته است که دولت او در حال بررسی بالابردن این سطح است، تا سطح پذیرش پناه‌جویان را در سال ۲۰۲۲ به ۱۲۵ هزار نفر در سال برساند.

در بیانیه آمده است که پذیرش ۶۲ و ۵۰۰ پناه‌جو در سال جاری میلادی، احتمال دارد تطبیق نشود؛ زیرا دولت در حال ترمیم ساختارهای نهادهای مرتبط به مهاجرت و امنیت داخلی این کشور که در دولت پیشین آسیب دیده بود، است.

این تصمیم، شامل پناه‌جویان آفریقا، خاورمیانه و امریکای مرکزی و کسانی که خارج از خاک امریکا از طریق نهادهای کمیساری‌های عالی پناهندگان سازمان ملل متحد و یا دفترهای دیپلماتیک امریکا درخواست پناهندگی کرده اند، می‌شود، نه پناه‌جویانی که در مرزهای مکزیک منتظر ورود به خاک ایالات متحده اند.

دونالد ترامپ، رییس‌جمهور پیشین امریکا، در چهار سال ریاست‌جمهوری‌اش میزان پذیرش پناه‌جویان را که در زمان بارک اوباما به ۱۱۰ هزار نفر می‌رسید، به ۱۵ هزار نفر در سال کاهش داد.

پس از آن‌که جو بایدن، رییس‌جمهور برحال امریکا وارد کاخ سفید شد، گفت که روی برنامه‌ی مهاجرتی امریکا کار می‌کند و آن را حل و فصل خواهد کرد؛ اما تصمیم او مبنی نگه‌داشتن سطح پذیرش پناه‌جویان به ۱۵ هزار نفر در سال، همه را متعجب کرد و انتقادهایی را علیه او برانگیخت.

برنامه‌ی پذیرش در ایالات متحده، متفاوت‌تر از دیگر کشورها است. پناه‌جویان از سراسر جهان می‌توانند به امریکا بیایند و قبل از ورود به این کشور، پرونده‌های آن‌ها بررسی می‌شود؛ برخلاف دیگر کشورها که نخست پناه‌جویان وارد کشور می‌شوند و بعد درخواست پناهندگی می‌دهند.