سازمان ملل متحد خواهان پایان درگیری میان اسراییل و فلسطین شد

صبح کابل
سازمان ملل متحد خواهان پایان درگیری میان اسراییل و فلسطین شد

پس از هفت روز درگیری میان اسراییل و فلسطین، آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، در نشست ویژه‌ی شورای امنیت، از دو طرف خواست که به درگیری‌ها پایان دهند.

این نشست  که روز یک‌شنبه (۲۶ ثور/۱۶ می)، به خاطر بررسی حملات هوایی اسراییل و موشک‌پراکنی شبه‌نظامیان فلسطینی برگزار شده بود. دبیر کل سازمان ملل متحد، این درگیری‌ها را بسیار هولناک خواند.

آقای گوترش، تنها راه حل بحران به وجودآمده را بازگشت به مذاکراتی دانست که هدف آن تشکیل فلسطین مستقل در کنار اسراییل است: «دو کشوری که یک‌دیگر را به رسمیت بشناسد و {اورشلیم} بر اساس قطع‌نامه‌های سازمان ملل و قوانین بین‌المللی، پایتخت هر دو کشور باشد.»

ریاض المالکی، وزیر خارجه‌ی تشکیلات خودگردان فلسطین، در این نشست گفت: «اسراییل بار دیگر مرتکب جنایت جنگی علیه ملت فلسطین شده است.»

هم‌زمان با نشست ویژه‌ی شورای امنیت سازمان ملل، سازمان همکاری‌های اسلامی نیز روز یک‌شنبه (۲۶ ثور/۱۶ می)، به گونه‌ی مجازی، نشست اضطراری برگزار کرد.

در این سازمان ۵۷ کشور عضویت دارد که بیشتر آن، کشورهای اسلامی خاورمیانه است. خبرگزاری آسوشتیدپرس، این نشست را اولین نشست مهم کشورهای اسلامی خاورمیانه برای رسیدگی به درگیری‌های اخیر میان اسراییل و فلسطین خواند.

مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه‌ی ترکیه در این نشست، گفت که اسراییل مسؤول خلق بحران و درگیری‌های اخیر است و از اعضای سازمان همکاری‌های اسلامی به خاطر به رسمیت شناختن اسراییل، انتقاد کرد.

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه‌ی ایران، خواستار یک «کارزار نهادینه شده‌ی حقوقی و سیاسی» در سطح منطقه و فرا منطقه شد.

ساعاتی پس از این نشست‌ها، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسراییل، در نشستی با اعضای کابینه‌اش، گفت که تمایلی به توقف عملیات نظامی در غزه ندارد و حملات ارتش به غزه، تا زمانی که لازم باشد، ادامه خواهد یافت.

او هم‌چنان گفت، تا زمانی که موشک‌پراکنی حماس ادامه داشته باشد، جایی برای گفت‌وگو نیست. او درخواست برخی کشورها را برای میانجی‌گری رد کرد.

از سوی دیگر، پاپ فرانسیس، ضمن محکومیت این درگیری‌ها، گفت: «صدای گلوله را خاموش کنید و مسیر صلح را در پیش بگیرید.»

پاپ که در برنامه‌ی وعظ هفتگی خود در واتیکان صحبت می‌کرد، گفت: «انسان‌های بی‌گناه بسیاری کشته شده اند که کودکان نیز در میان آن‌ها بودند. کشتن کودکان نشان‌گر آن است که آن‌ها به دنبال ساخت آینده نیستند، آن‌ها آینده را نابود می‌کنند.»

هم‌زمان با برگزاری این نشست‌ها، حملات اسراییل به غزه و حملات موشکی شبه‌نظامیان حماس نیز به اسراییل ادامه داشت.

اسراییل خانه‌های یحیا سینوار، رهبر داخلی حماس، خلیل الحیه، معاون اسماعیل هنیه رییس دفتر سیاسی شبه‌نظامیان جهان اسلامی فلسطین و شمار دیگری از مقام‌های فلسطینی را بمب‌باران کرد؛ اما این مقام‌ها در مکان‌های امن بوده اند.

با این ترتیب، شمار کشته‌های غزه در نتیجه‌ی حملات هوایی اسراییل به ۱۹۲ تن رسید و بیش از ۱۳۰۰ تن دیگر زخمی شده اند. در حملات موشکی شبه‌نظامیان حماس به اسراییل نیز تا اکنون بیش از ۱۰ نفر کشته شده است.

وزارت صحت غزه می‌گوید که در میان کشته‌شدگان، ۵۸ کودک و ۳۴ زن بوده اند؛ اما اسراییل می‌گوید که اکثر کشته‌شدگان تروریست‌ها و اعضای گروه حماس بوده اند.