سنای امریکا طرح کمک اقتصادی 1.9 تریلیون دالری را تصویب کرد

صبح کابل
سنای امریکا طرح کمک اقتصادی 1.9 تریلیون دالری را تصویب کرد

سنای امریکا، طرح 1.9 تریلیون دالری جو بایدن را که برای احیای اقتصاد و مبارزه با پیامدهای کرونا در ایالات متحده در نظر گرفته شده، تصویب کرد.

سنای امریکا، روز شنبه (16 حوت/ 6 مارچ)، با 50 رای نمایندگان حزب دموکرات در مقابل 49 رای مخالف جمهوری‌خواهان، بودجه‌ی 1.9 تریلیون دالری را تصویب کرد.

بر اساس این طرح کمک اقتصادی، برای کسانی که درآمد سالانه‌ی آن‌ها در زمان همه‌گیری کرونا کاهش یافته، چک یک هزار و 400 دالری داده می‌شود، برای 9.5 میلیون امریکایی که بیکار شده‌اند، 300 دالر هزینه‌ی هفتگی داده می‌شود و 350 میلیارد دالر برای نهادهای دولتی و فدرال که در زمان همه‌گیری کرونا کسر بودجه شده‌اند، در نظر گرفته شده است.

جو بایدن، رییس‌جمهور امریکا که این طرح را برای کمک به شهروندانی که از نظر اقتصادی دچار مشکل شده‌اند، تهیه کرده، پس از تصویب این طرح از سوی سنا، در یک نشست خبری گفت: «وقتی 45 روز پیش وارد کاخ سفید شدم، به مردم امریکا وعده دادم که کمک در راه است، امروز این وعده تحقق یافت؛ هرچند تصویب آن کار آسانی نبود؛ اما به شدت به این بسته‌ی حمایتی نیاز داشتیم.»

هرچند این طرح پیش از این از سوی مجلس نمایندگان امریکا به تصویب رسیده بود؛ اما تغییراتی در آن آورده شده که باید دوباره از سوی این مجلس تصویب شود.

تصویب این طرح در سنا، با مخالفت نمایندگان جمهوری‌خواه روبه‌رو شد؛ به همین دلیل هیچ یکی از نمایندگان این حزب به این طرح رای ندادند.

جمهوری‌خواهان می‌گویند که این طرح، ول‌خرجی بیهوده‌ی دموکرات‌ها برای متحدانش است و آن‌ها بهبود اقتصادی و کاهش کرونا را نادیده گرفته‌اند.

این طرح در حالی از سوی مجلس سنای امریکا تصویب شده که بیش از 57 میلیون و 358 هزار نفر دوز نخست و بیش از 29 میلیون و 776 هزار نفر دیگر دوز دوم واکسین کرونا را در امریکا دریافت کرده‌اند.