امریکا درخواست اسرائیل برای هواپیمای ‌نفت‌کش جهت حمله به ایران را رد کرد!

اسدلله جعفری (پژمان)
امریکا درخواست اسرائیل برای هواپیمای ‌نفت‌کش جهت حمله به ایران را رد کرد!

توضیح عکس: یک نفت‌کش بوئینگ KC-46 متعلق به نیروی هوایی اسرائیل در حال سوخت‌رسانی به یک جِت‌جنگی بر فراز کو‌ه‌های اسرائیل دیده می‌شود؛ عکس از اوشلیم پست!

مترجم: اسدالله جعفری‌ (پژمان)

روزنامه: اورشلیم پست، ۱۳ دسامبر، ۲۰۲۱

روزنامه‌ی «وای نت» اسرائیلی روز دوشنبه، گزارش داده است که ایالات متحده‌ی امریکا درخواست اسرائیل را برای پیگیری سریع و تحویل دو فروند هواپیمای‌ نفت‌کش که توسط اسرائیل سفارش داده شده بود، رد کرده است؛ زیرا این در خواست برای گزینه‌ی حمله‌ی نظامی احتمالی علیه پیش‌روی برنامه‌ هسته‌ای ایران بوده است.

 با این‌حال؛ در ماه اکتبر، منابعی در وزارت دفاع اسرائیل، اعلام کردند که افسران ارشد نیروی هوایی اسرائیل یا (IAF) درخواست کرده بودند که تأمین چهار فروند هواپیمای ‌نفت‎کش مدل KC-46 از ایالات متحده‌ی امریکا تسریع شود و دو فروند از این هواپیماها بلافاصله تحویل نیروی هوایی اسرائیل داده شوند. بنابراین؛ فرماندهان اسرائیلی در وزارت دفاع این کشور درخواست کردند که دو فروند دیگری از این هواپیماها ظرف دو تا سه سال آینده تأمین و به اسرائیل تحویل داده شوند.

بر اساس گزارش روزنامه‌ی وای نت، نیروهای دفاعی و ارتش اسرائیل امیدوار است که در سال آینده، امریکا را بر سر این درخواست علیه ایران متقاعد کند. از این‌رو؛ وزارت امور خارجه‌ی ایالات متحده امریکا فروش احتمالی ۸ فروند هواپیمای ‌نفت‌کش مدل KC-46 و با تجهیزات مربوطه‌ی آن به دولت اسرائیل را به ارزش تقریبی ۲٫۴ میلیارد دالر امریکایی در ماه مارچ گذشته تأیید کرد و این نخستین‌ باری است که واشنگتن به بیت‌المقدس اجازه‌ی خرید هواپیماهای‌ نفت‌کش جدید را می‌دهد. بناً؛ قرار بود که اسرائیل تا اواخر سال ۲۰۲۳ میلادی دو فروند هواپیمای ساخت شرکت بوئینگ را از ایالات متحده امریکا دریافت کند. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر پیشین اسرائیل در آخرین سفر خود به واشنگتن این موضوع را با مقامات امریکایی مطرح کرد که دو فروند هواپیما از هشت فروند هواپیمای‌نفت‌کش در سال آینده به نیروهای ارتش و دفاعی اسرائیل تحویل داده شود.

بنابراین؛ هواپیماهای ‌نفت‌کش مدل KC-46 جایگزین هواپیماهای ‌نفت‌کش به نام «رام» یا (بوئینگ ۷۰۷) اسرائیل خواهند شد که این هواپیماها برای مأموریت‌ها و عملیات‌های دوربرد و نزدیک به ۶۰ سال مقاومت تهاجمی مورد نیاز استند. ناوگان و هواپیماهای مدل رام نیروهای دفاعی اسرائیل که آمار و تعداد از آن‌ها محرمانه است، آن‌ها هواپیماهای غیرنظامی سابق استند که برای مصارف نظامی مانند سوخت‌گیری هوایی و جت‌های‌ جنگنده و هم‌چنین برای پشتبانی ناوگان وهواپیماهای ترابری آن مناسب و سازگار بودند که از سال گذشته به این طرف دیگر از آن‌ها استفاده نمی‌کنند.

هواپیماهای‌ نفت‌کش مدل جدید KC-46، می‌توانند جت‌های‌ جنگی را با ۱۲۰۰ گالن سوخت در هر دقیقه در هنگام سرعت پرواز با مفتول و با فاصله‌ی ۵۵ فوتی سوخت‌رسانی کنند. این روند سوخت‌گیری هم‌چنین می‌تواند دارای غلاف‌ و محافظ سوخت‌گیری بال هوایی باشد که هم‌زمان به سه جت‌جنگی اجازه می‌دهد که  در یک زمان مشابه و در ظرف سه تا چهار دقیقه سوخت‌گیری کنند. این هواپیماهای‌ نفت‌کش با برد ۱۱۸۳۰ کیلومتر، با ظرفیت تخلیه و سوخت‌گیری حدود ۲۰۷۰۰۰ پوند قدرت و سرعت دارند. با سوخت مدل KC-46، می‌توانند بیش از ۶۴ نوع هواپیمای مختلف را در هر لحظه سوخت‌گیری کنند.

در نتیجه؛ چنین هواپیماهای ‌نفت‌کش و سوخت‌گیری برای حمله بر ایران خطرناک و بحران‌آفرین است؛ زیرا برای موفقیت مأموریت و حمله علیه ایران، این هواپیماها باید بیش از هزار کیلومتر را در هر جهت طی کنند. بنابراین؛ بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل در جریان سفر اخیر خود به ایالات متحده امریکا به مقامات امریکایی اعلام کرد، ضرب‌الاجلی که برای زمان‌بندی حمله ارتش اسرائیل نیاز به تکمیل مقدمات حمله به ایران را داشته باشد، تعیین شده است. به گفته‌ی یک منبع دیپلماتیک؛ امریکا برای طرح‌ حملات اسرائیل علیه ایران تا کنون از هیچ گزینه‌ی وتو علیه اسرائیل کار نگرفته است. گزارش‌ها حاکی از آن است که ایالات متحده امریکا و اسرائیل در حال برنامه‌ریزی رزمایش مشترک بزرگ نظامی جهت آماده‌شدن برای حمله‌ی احتمالی بر تأسیسات برنامه هسته‌ای ایران استند.