عبدالله در اسلام‌آباد: وقت آن رسیده تا از تئوری توطیه عبور کرده و فصل جدیدی را رقم بزنیم

صبح کابل
عبدالله در اسلام‌آباد: وقت آن رسیده تا از تئوری توطیه عبور کرده و فصل جدیدی را رقم بزنیم

عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه‌ی ملی، می‌گوید که اکنون، زمان آن فرا رسیده تا از شعارها، بیانیه‌های کهنه و تکراری و تئوری‌های توطیه‌ای که ما را عقب نگه‌داشته‌، عبور کرده و فصل جدیدی را رقم بزنیم.

آقای عبدالله که روز سه‌شنبه (۸ میزان)، در انستیتوت مطالعات استراتژیک اسلام‌آباد سخن می‌زد، گفت، در حالی‌ از پاکستان دیدن می‌کند که آینده‌ی صلح‌آمیزی، در افق برای افغانستان به چشم می‌خورد.

به گفته‌ی او، پاکستان در زمینه‌سازی برای آغاز گفت‌وگوهای میان‌افغانی، نقش عمده‌ای بازی کرد و اکنون، نقش مهم‌تری نه تنها در کمک به پایان رسانیدن موفقانه‌ی این فرآیند؛ بلکه در ایستادن در کنار مردم و حکومت افغانستان برای ساختن منطقه‌ای صلح‌آمیز و مرفه دارد.

آقای عبدالله، افزود، دولت افغانستان، قدردان تلاش‌های اسلام‌آباد در راستای تحقق صلح بوده و هم‌چنان، چشم به راه گام‌های عملی مشترک در این مسیر است.

او تصریح کرد: «به نفع نیست تا وضعیت موجود را ادامه بدهیم. ما به روی‌کردهای تازه‌ای نیاز داریم. مردم ما این‌ را از ما توقع دارند و می‌خواهند. نیازمندیم تا به منطقه‌ی خود، به عنوان یک منطقه‌ی واحد ببینیم.»

آقای عبدالله، گفت: «باید به واقعیت‌های منطقه در ۳۰ سال گذشته، ببینیم و تغییرات را در نظر بگیریم. باید درس‌های لازم را از سود و زیان خود و تهدیدها و فرصت‌ها در نظر بگیریم. اگر ما راه‌حل‌های استوار بر برد-برد، تنش‌زدایی، میانه‌روی، اتصال منطقه‌ای بیش‌تر، تجارت‌، ترانزیت، همگرایی اقتصادی و تعامل موثر و بیش‌تر میان تاجران و مردم را دنبال می‌کردیم، امروز در کجا قرار می‌داشتیم؟ بهای سیاست عدم همکاری و فرصت‌هایی‌ را که به این دلیل نوع روی‌کرد از دست داده‌ایم، قابل پرداخت نیست. ماهی را هر وقت از آب بگیریم تازه است.»

به گفته‌ی او، در حال حاضر، افغانستان و پاکستان، با چالش‌ها و تهدیدهای جدی‌ای به شمول لایه‌های مختلف دهشت‌افگنی، افراط‌گرایی، نابردباری و ویروس کرونا روبه‌رو اند و به همین دلیل، دو کشور، بیش‌تر از هر زمانی، به همکاری مشترک و تعامل بیش‌تر برای همز‌یستی مسالمت‌آمیز و مرفه، نیاز دارند.

آقای عبدالله، گفته است که صلح و ثبات در افغانستان یا در هر کشوری در جغرافیای جنوب و مرکز آسیا، می‌تواند پیامد مثبتی برای همسایگان و همگرایی منطقه‌ای، داشته باشد.

او، تأکید کرد که افغانستان امروز، افغانستان ۱۹۹۶ یا ۲۰۰۱ نیست؛ بلکه افغانستان امروز، جوان و متکثر است و مردم این کشور نیز، بیش‌تر از هر زمانی، با یک‌دیگر وصل و در ارتباط اند و مصمم اند تا خود آزادانه درباره‌ی حکومت و نظام هم‌خوان با وحدت و تنوع جامعه‌ی خود، تصمیم بگیرند.

او، تصریح کرد که مردم افغانستان، متحول و دگرگون شده و می‌خواهند دست‌آوردهای بنیادین خود را به شمول حقوق و آزادی‌های فردی تمام گروه‌ها، حفظ کنند.

رییس شورای عالی مصالحه‌ی ملی، گفت: «ما نمی‌خواهیم و اجازه نمی‌دهیم هیچ‌ دهشت‌افگنی در کشور ما حضور داشته باشد و اجازه نمی‌دهیم هیچ گروه و شبکه‌ای، تهدیدی برای ملت دیگری باشد. مذاکرت صلح، زمینه‌ی مناسب و امیدوارهایی را فراهم کرده تا با جنگ خداحافظی کنیم و با استفاده از صبر، گفت‌وگو و گذشت، به این توافق برسیم که کشور خود را، متحد سازیم.»

او، تأکید کرد که پاکستان و افغانستان، هر دو به صلح و آینده‌ی بهتر نیاز دارند؛ زیرا هر دو بهای سنگینی در مقابله با گروه‌های مختلف تروریستی پرداخته‌اند که تا اکنون نیز، به عنوان خراب‌کار عمل می‌کنند.

آقای عبدالله، گفت که دولت افغانستان، از گروه طالبان می‌خواهد تا خشونت را به گونه‌ی جدی کاهش داده و در حرکت به سوی یک آتش‌بس جامع و دائمی، از آسیب‌رسانیدن به غیرنظامیان، خودداری کند.

رییس شورای عالی مصالحه‌ی ملی، در بخش دیگری از سخنان خود، از مردم و دولت پاکستان، به خاطر میزبانی از میلیون‌ها مهاجر افغان در چهار دهه‌ی گذشته، قدردانی کرد؛ اما گفت که می‌خواهد تا مهاجران، به صورت داوطلبانه و با عزت و امید تازه، در آینده‌ی جدید، به کشور خود برگردند.