عبدالله عبدالله: قربانی‌ها و ارزش‌های جدید در گفت‌وگوهای صلح پایمال نشود

صبح کابل
عبدالله عبدالله: قربانی‌ها و ارزش‌های جدید در گفت‌وگوهای صلح پایمال نشود

رییس اجرایی حکومت وحدت ملی، تاکید می‌کند که در جریان گفت‌وگوهای صلح، قربانی‌ها و ارزش‌های جدید به ویژه حقوق زنان، نباید پایمال شود.

عبدالله عبدالله، روز دوشنبه (۱۴ اسد)، در مراسم افتتاح دومین پلان عمل ملی قطعنامه ۱۳۲۵ شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد زنان، صلح و امنیت، ابراز امیدواری کرد که گفت‌وگوهای مستقیم بین‌الافغانی آغاز شود و به نتیجه‌ی مطلوب برسد.

او افزود که قطعنامه  ۱۳۲۵ شورای امنیت سازمان ملل متحد، در شرایطی به تصویب رسید که افغانستان در وضعیت خاصی قرار داشت. به گفته‌ی او، در دهه‌ی ۹۰ در افغانستان، زنان در یک منطقه‌ی کابل و مردان در جلال‌آباد کوچانده می‌شدند و هویت ملی افغانستان مورد خطر قرار گرفته بود و زنان در تهدید بودند.

آقای عبدالله، گفت که پس از سال ۲۰۰۱ فضای نو در افغانستان ایجاد شد و فصل تازه‌یی گشوده شد که در نتیجه‌ی آن پیشرفت‌هایی صورت گرفت، اما با آن هم وضعیت جاری قناعت‌بخش نیست و جنگ و رسوم محلی، ادامه‌ی خشونت‌ها علیه زنان، همه واقعیت‌های تلخ جامعه است.

او علاوه کرد که امروز در بیشتر مناطق، تعلیم دختران به حیث یک اصل پذیرفته شده است، مشارکت زنان در فعالیت‌های سیاسی، اجتماعی، مدنی و رسانه‌ها تسجیل شده و این نتیجه‌ی مبارزات فعالان حقوق زنان و مردم است.

رییس اجرایی گفت که هنوز هم میلیون‌ها کودک به‌ویژه دختران از تحصیل و آموزش و پرورش محروم استند.

آقای عبدالله، تاکید کرد که در حال حاضر، همه‌ی مردم افغانستان به ویژه زنان توقع دارند که دست‌آوردها و قربانی‌های‌شان و ارزش‌های جدید پایمال نشود.

از سویی هم، صلاح‌الدین ربانی، سرپرست وزارت خارجه در این مراسم گفت که در هر گونه توافق احتمالی صلح، باید از حقوق شهروندان افغانستان پاسداری شود و هرگونه بی‌توجهی در این راستا، عواقب ناگواری در پی خواهد داشت.

آقای ربانی علاوه کرد که زنان افغانستان، نقش عمده‌ای در تلاش‌ها برای دستیابی به صلح داشته‌‌اند و برای تحقق یک صلح شفاف، همه شمول، عادلانه و پایدار، صدای‌شان را بلند کرده‌اند.

او علاوه کرد که پاسداری از ارزش‌های حقوق بشری از جمله حقوق زنان در مذاکرات صلح، تنها خواست زن‌ها نیست؛ بلکه این امر، یکی از خواسته‌های اصلی مردم افغانستان است و یک ضمانت مهم برای تأمین ثبات پایدار در این کشور به شمار می‌رود.

این در حالی است که روز شنبه (۱۲ اسد)، دور هشتم گفت‌وگوهای صلح، میان زلمی خلیل‌زاد و نمایندگان طالبان در دوحه، پایتخت قطر آغاز شد.

آقای خلیل‌زاد، پیش از آغاز این نشست، در برگه‌ی تویتر خود نگاشت: «طالبان سیگنال‌هایی داده ‌اند که می‌خواهند به یک توافق برسند. ما هم آمادگی رسیدن به توافق خوب با طالبان را داریم.»