نمایندگان ایران، پاکستان، چین و روسیه خواهان آغاز گفت‌وگوهای بین‌الافغانی شدند

صبح کابل
نمایندگان ایران، پاکستان، چین و روسیه خواهان آغاز گفت‌وگوهای بین‌الافغانی شدند

نمایندگان ایران، پاکستان، چین و روسیه، در مورد وضعیت جاری در افغانستان گفت‌وگو کرده و خواهان آغاز گفت‌وگوهای بین‌الافغانی شدند.

در اعلامیه‌ای که از سوی وزارت خارجه‌ی ایران منتشر شده، آمده است که کنفرانس ویدیویی میان نمایندگان ایران، پاکستان، چین و روسیه، روز دوشنبه (۲۹ ثور) انجام شده است.

بر اساس اعلامیه، نمایندگان چهار کشور، از امضای توافق‌نامه‌ی سیاسی میان عبدالله عبدالله و محمداشرف غنی، استقبال کرده و ابراز امیدواری کرده‌اند که این تحول، آغاز گفت‌وگوهای بین‌الافغانی را تسریع کند.

در اعلامیه آمده است: «از روند صلح با مالکیت و هدایت افغانستان حمایت کرده و باور داریم مذاکرات فراگیر بین‌الافغانی تنها راه تحقق آشتی ملی و پایان سریع منازعه‌ی طولانی خواهد بود.»

نمایندگان چهار کشور، از تمام گروه‌های قومی و احزاب، به شمول طالبان، خواسته اند تا از فرصت‌ها برای اقدام در راستای فراهم کردن شرایط آغاز هرچه سریع‌تر مذاکرات بین‌الافغانی، استفاده کنند.

در اعلامیه آمده است که این چهار کشور، از نیروهای خارجی می‌خواهند تا به شیوه‌ی منظم و مسؤولانه از افغانستان خارج شوند؛ طوری که شرایط در افغانستان، انتقال بدون مشکل را تجربه کند.

نمایندگان چهار کشور، از تبادله‌ی زندانیان و درخواست دبیرکل سازمان ملل برای برقراری آتش‌بس، حمایت کرده‌اند.

در اعلامیه، از تمام طرف‌ها در افغانستان خواسته شده تا اقدامات جدی بر علیه القاعده، داعش، جنبش ترکستان شرقی، تحریک طالبان پاکستان و سایر سازمان‌های تروریستی که علیه کشورهای منطقه عملیات می‌کنند، روی دست بگیرند.

نمایندگان چهار کشور، هم‌چنان ابراز امیدواری کرده‌اند که پروسه‌ی صلح، راه را برای بازگشت و استقرار مجدد پناهندگان افغان هموار کند.

نمایندگان چهار کشور در حالی خواهان آغاز مذاکرات بین‌الافغانی شده‌اند که در حال حاضر، به دلیل افزایش حملات از سوی هراس‌افگنان طالب، پروسه‌ی تبادله‌ی زندانیان میان گروه طالبان و حکومت افغانستان، توقف یافته است.

گفتنی است که تا کنون، یک هزار زندانی طالب و ۲۷۶ زندانی دولتی، از سوی دو طرف آزاد شده‌اند. حکومت افغانستان، ادعا کرده که بیشتر زندانیان آزادشده از سوی طالبان، غیرنظامی اند.

با این حال، گفته می‌شود که پس از تکمیل پروسه‌ی تبادله‌ی زندانیان، گفت‌وگوهای مستقیم میان نمایندگان حکومت افغانستان و طالبان آغاز خواهد شد.