صدیقی: دولت افغانستان در سال‌های اخیر از کارکرد وزارت خارجه راضی نبوده است

صبح کابل
صدیقی: دولت افغانستان در سال‌های اخیر از کارکرد وزارت خارجه راضی نبوده است

سخنگوی ریاست‌جمهوری، می‌گوید که وزارت خارجه در گذشته با چالش‌های زیادی روبه‌رو بود؛ اما به زودی روند اصلاحات گسترده در این وزارت، آغاز خواهد شد.

صدیق صدیقی، روز یک‌شنبه (۱۲ عقرب) در یک نشست خبری گفت که حکومت افغانستان در جریان سال‌های اخیر، از کارکرد وزارت خارجه راضی نبوده است.

او افزود: «زمان آن رسیده که به سوی اصلاحات بنیادی برویم و مأموریت وزارت خارجه را واضح بسازیم تا تمرکز این نهاد، بیشتر روی سیاست خارجی، موارد اقتصادی و روابط منطقه‌ای باشد. همچنان بسیاری از سفارت‌خانه‌های افغانستان نیاز به بازسازی دارند. تعداد زیادی دیپلمات داریم؛ اما توانایی مالی نداریم. ما نمی‌توانیم در هر کشور حضور گسترده داشته باشیم.»

آقای صدیقی در حالی از عدم رضایت حکومت از کارکرد وزارت خارجه در جریان سال‌های اخیر سخن می‌زند که دست‌کم دو هفته پیش، صلاح‌الدین ربانی، پس از گذشت حدود پنج سال، از سمت خود به عنوان سرپرست وزارت خارجه، استعفا داد.

آقای ربانی، دلیل استعفای خود را، مداخله‌ی ارگ ریاست‌جمهوری در امور کار وزارت خارجه، عنوان کرده بود. آقای ربانی، گفته بود که در جریان دوره‌ی کاری او، فضای کاری در حکومت وحدت ملی مطلوب نبود و با ایجاد شبه‌ساختارهای موازی و به حاشیه کشاندن نهادها، با ساختار دولت همچون یک انجوی شخصی، برخورد سلیقه‌ای صورت می‌گرفت.

عبدالله عبدالله، رییس اجرایی حکومت وحدت ملی، در آن زمان گفته بود که صلاح‌الدین ربانی، به دلیل «مداخله‌های مغرضانه، خلاف اصول و منافع کشور» از سوی ارگ ریاست‌جمهوری، از وظیفه‌اش استعفا داده است.

از سویی هم، سخنگوی ریاست‌جمهوری، در بخش دیگری از سخنان خود به روند صلح اشاره کرد و گفت که پروسه‌ی صلح، تنها با رهبری و مالکیت دولت مؤثر خواهد بود، در غیر آن، نتیجه‌ی مثبتی در پی نخواهد داشت.

آقای صدیقی، همچنان گفت که حکومت افغانستان با تمام چهره‌های سیاسی و احزاب، در مورد ترکیب تیم مذاکره‌کننده با طالبان، مشوره کرده و با نزدیک شدن زمان مذاکرات، جزئیات آن منتشر خواهد شد.

این در حالی است که در جریان چند هفته‌ی گذشته، پروسه‌ی صلح افغانستان، دوباره به موضوع داغی تبدیل شده است. چند روز پیش، زلمی خلیل‌زاد، نماینده‌ی ویژه‌ی امریکا در امور صلح افغانستان، به بلجیم، فرانسه و روسیه رفت تا در مورد روند صلح افغانستان، با مقام‌های این کشورها گفت‌وگو کند.

آقای خلیل‌زاد، پس از آن، وارد کابل شد و با رهبران حکومت وحدت ملی و شماری از چهره‌های سیاسی دیدار و گفت‌وگو کرد. او، سپس به اسلام‌آباد رفت و در دیدار با عمران‌خان، نخست‎‌وزیر پاکستان، در مورد صلح افغانستان حرف زد.

با این حال، حمدالله محب، مشاور شورای امنیت ملی افغانستان، گفته است که سفر اخیر زلمی خلیل‌زاد به کابل، برای رهایی دو استاد دانشگاه امریکایی بوده که چند سال پیش توسط طالبان ربوده شده بودند.

از سویی هم، شماری از رسانه‌ها گزارش داده اند که طالبان در بدل آزادی این دو استاد دانشگاه امریکایی، خواستار آزادی انس حقانی شده اند.

در همین حال، سخنگوی ریاست‌جمهوری، می‌گوید: «ما به جایی نرسیده ‌ایم که موضوع تبادله‌ی زندانیان در نظر گرفته شود.»