کمیته‌ی مصؤونیت خبرنگاران: کمیته‌ی حراست از آزادی رسانه‌ها در پروسه‌ی صلح ایجاد شود

صبح کابل
کمیته‌ی مصؤونیت خبرنگاران: کمیته‌ی حراست از آزادی رسانه‌ها در پروسه‌ی صلح ایجاد شود

کمیته‌ی مصؤونیت خبرنگاران، با ارائه‌ی طرحی برای حمایت از رسانه‌ها، خواهان ایجاد کمیته‌ی حراست از آزادی رسانه‌ها در پروسه‌ی صلح شده است.
نجیب شریفی، رییس کمیته‌ی مصؤونیت خبرنگاران، روز چهارشنبه (۳ ثور) در یک نشست خبری گفت که در این طرح، پیشنهادهای مشخصی در پروسه‌ی صلح وجود دارد و در سه مرحله تقسیم‌بندی شده است.
او افزود که این طرح، مراحل پیش از مصالحه، جریان مصالحه و پسامصالحه را در برمی‌گیرد.
آقای شریفی گفت که ایجاد کمیته‌ی حراست از آزادی رسانه‌ها در روند صلح، تعیین موضوعات گفت‌وگو در خصوص آزادی بیان و رسانه‌ها، بهبود وضعیت آزادی بیان و رسانه‌ها در کشور و حمایت مالی و تخنیکی جامعه‌ی جهانی از رسانه‌ها، مسائلی است که در مرحله‌ی پیشامصالحه، پیشنهاد شده است.
به گفته‌ی او، در مرحله‌ی جریان مصالحه که سرنوشت آزادی بیان و رسانه‌ها را تعیین می‌کند، نقش جامعه‌ی جهانی، نقش اعضای هیأت مذاکره‌کننده، نقش جامعه‌ی رسانه‌ای، نقش دولت و نقش احزاب سیاسی در نظر گرفته خواهد شد و در مرحله‌ی پسامصالحه نیز موضوعات تداوم حمایت سیاسی، مالی و تخنیکی از رسانه‌ها، اتحاد جامعه‌ی رسانه‌ای و بسترسازی برای آزادی بیان، مطرح شده است.
آقای شریفی، خاطرنشان کرد که تنها هدف این طرح، حمایت و حفاظت از آزادی رسانه‌ها به عنوان یک ارزش غیرسیاسی و یکی از عمده‌ترین دست‌آوردهای دو دهه‌ی گذشته است.
او تأکید کرد که حفظ آزادی رسانه‌ها، تعهد طرف‌های مصالحه مبنی بر احترام و رعایت آزادی رسانه‌ها، حمایت جامعه‌ی جهانی در خصوص حفظ دست‌آوردهای مرتبط به آزادی بیان و ارائه‌ی یک راهکار مشخص برای حمایت از آزادی بیان در روند مصالحه، از اهداف اساسی این طرح است.
آقای شریفی، از حکومت افغانستان، جامعه‌ی جهانی و تیم مذاکره‌کننده خواست که موضوعات پیشنهادشده در این طرح را عملی کنند تا دست‌آوردهای دو دهه‌ی گذشته نابود نشود.
قرار است پس از پروسه‌ی تبادله‌ی پنج هزار زندانی طالب با یک هزار زندانی دولت افغانستان، گفت‌وگوهای بین‌الافغانی آغاز شود. این پروسه، با آزادسازی شماری از زندانیان از سوی دو طرف، آغاز شده است.