عبدالله: اگر تنش‌های انتخاباتی پایان نیابد، مراسم تحلیف برگزار می‌کنم

صبح کابل
عبدالله: اگر تنش‌های انتخاباتی پایان نیابد، مراسم تحلیف برگزار می‌کنم

عبدالله عبدالله، رهبر دسته‌ی انتخاباتی ثبات و همگرایی، تأکید می‌کند در صورتی که تنش‌های انتخاباتی پایان نیابد، او نیز همانند محمد اشرف غنی، مراسم تحلیف برگزار می‌کند.
آقای عبدالله که پنج‌شنبه شب(۱۵حوت) در مصاحبه‌ی ویژه با «طلوع‌نیوز»، صبحت می‌کرد، گفت که نشست‌های مشترک دسته‌ی ثبات وهمگرایی و دولت‌ساز، به منظور شکستن بن‌بست انتخاباتی آغاز شده و اگر این نشست‌ها، نتیجه‌ی به همراه نداشته باشد، تکت او همزمان با مراسم تحلیف رییس جمهور غنی، مراسم تحلیف برگزار می‌کند.
او افزود:«نشستی میان دو هیأت از ریاست جمهوری و ریاست اجرائی در پیوند به شکستن بن‌بست انتخاباتی برگزار شد و این نشست‌ها ادامه دارد.»
این نامزد ریاست جمهوری در حالی بر برگزاری مراسم تحلیف تأکید می‌کند، که بر بنیاد تصمیم کمیسیون مستقل انتخابات، محمد اشرف غنی با بدست ۵۰٫۶۴درصد آرا، برنده‌ی انتخابات ریاست جمهوری شد و قرار است روز دوشنبه(۱۹حوت) برگزار تحلیف برگزار کند.
عبدالله عبدالله در این گفت‌وگوی تلویزیونی، هم‌چنان نقش امریکا را به عنوان میانجی در پایان دادن به تنش‌های انتخاباتی مهم دانست و گفت که زلمی خلیل‌زاد، فرستاده‌ی ویژه‌ی وزارت خارجه‌ی امریکا برای صلح افغانستان به منظور رأی‌زنی به کابل آمده است.« امریکا متوجه‌ی بحران شده و در تلاش حل این بحران است.»
آقای عبدالله در بخش‌ دیگر از مصاحبه‌ی دیشب خود در مورد روند فعلی گفت‌وگوهای صلح، نیز سخن گفت. به باور او، تا زمانی که هزاران زندانی طالب و دولت افغانستان در بند باشد، صلح در این کشور تحقق پیدا نمی‌کند.
او گفت:«رقم زندانیان طالب در زندان‌های افغانستان، حدود ۱۳هزار نفر است و صلح تحقق پیدا نمی‌کند، اگر هزارها زندانی این طرف و آن طرف در زندان‌ها باشند.»
هرچند این نامزد ریاست جمهوری گفت که حاضر است با طالبان در آینده در یک دولت کار کند؛ اما تأکید کرد که امریکا، در نهایت افغانستان را به این گروه نمی‌سپارد و اگر طالبان فکر می‌کنند که با زور بر افغانستان حاکم می‌شوند، اشتباه بزرگی می‌کنند.
عبدالله عبدالله، در حالی بر آزادی زندانیان طالب تأکید کرده است که پیش از این رییس جهور غنی شدیدا با آزادی ۵هزار زندانی این گروه از زندان‌های افغانستان، مخالفت کرده است.
آقای غنی ابتدای همین هفته، در یک نشست خبری گفت که دولت افغانستان، در مورد آزادی پنج هزار زندانی طالب، هیچ تعهدی نکرده و شخص او، این موضوع را بارها با زلمی خلیل‌زاد و سایر مقام‌های امریکایی شریک کرده است؛ اما گفت که این موضوع، تنها می‌تواند بخشی از آجندای گفت‌وگوهای صلح باشد.
آقای غنی گفته بود: «آزادی زندانیان، حق امریکا نیست و روی این موضوع با امریکا موافق نیستیم. این موضوع از صلاحیت‌های حکومت افغانستان است. امریکا تنها نقش تسهیل‌کننده دارد و تصمیم گرفته نمی‌تواند. این موضوع تنها تقاضا شده و پیش‌شرط نیست؛ اما می‌تواند جزء مذاکرات و آجندای مذاکرات قرار بگیرد. موضوع حسن نیت مطرح نیست. ملت افغانستان باید اعتماد داشته باشد. از لحاظ تخنیکی، آزادی ۱۰۰ نفر وقت کار دارد، چه برسد به پنج هزار نفر.»
از سویی‌هم حمدالله محب، مشاور شورای امنیت ملی نیز در مصاحبه با شبکه‌ی (پی‌بی‌اس)، ضمن این که گفت، حکومت افغانستان، مطمئن نیست که گروه طالبان، به صلح واقعی باور داشته باشند، خاطر نشان کرد.«ایالات متحده‌ی امریکا، تنها نقش تسهیل‌کننده را در پروسه‌ی صلح افغانستان ایفا می‌کند و صلاحیت آزادی زندانیان طالب را ندارد؛ تا زمانی که طالبان آتش‌بس نکنند و تعهد واقعی‌شان را برای صلح نشان ندهند، هیچ کدام از زندانیان طالب آزاد نخواهد شد. ما از این موضوع رد شده نمی‌توانیم.»
مطابق توافق‌نامه‌ی صلح امریکا و طالبان که در دهم همین ماه، امضاء شد، ۵هزار زندانی طالب و یک‌هزار زندانی دولت افغانستان باید در نخستین روز مذاکرات بین‌الافغانی آزاد شوند.