عضنفر گروپ در ۱۲ سال، هفت میلیارد افغانی بدهی دولت را نپرداخته است

صبح کابل
عضنفر گروپ در ۱۲ سال، هفت میلیارد افغانی بدهی دولت را نپرداخته است

روزنامه‌ی هشت صبح، با نشر گزارش تازه‌ای گفته که شرکت غضنفر گروپ، بیش از هفت میلیارد افغانی به وزارت مالیه، بدهکار است.
در این گزارش، آمده است که این شرکت، ۱۲ سال پیش حدود ۶۵ میلیون دالر (معادل پنج میلیارد افغانی) از کمک‌های جاپان را با «فریب» زیر نام سه شرکت‌ «رنا خسرو، زمری سمیع و فردوسی بلخ»، از وزارت مالیه، دریافت کرده؛ اما تا اکنون این شرکت، آن را دوباره پرداخت نکرده است.
براساس این گزارش، این شرکت برعلاوه‌ی این پول، ۱۸ درصد جریمه و تکتانه‌ی این پول را نیز پرداخت نکرده است که به این ترتیب مجموع بدهکاری کنونی غضنفر گروپ، به بیش از ۱۰۰ میلیون دالر (معادل هفت میلیارد افغانی) می‌رسد.
در این گزارش هشت صبح، آمده است که هرچند وزارت دفاع، هفت سال پیش تلاش کرده بود که بخشی از بدهی این وزارت با شرکت غضنفر گروپ را با بخشی از این پول میلیاردی مجرا کند؛ اما این کار در آن زمان انجام نشد.
از سویی هم بعضی از نمانیدگان مجلس، این کار را نوعی «زدوبند سیاسی» تلقی می‌کنند. آنان معتقد اند که این پول در هر صورتی که باشد، باید به خزانه‌ی دولت پرداخته شود.
غلام‌حسین ناصری، نماینده مردم میدان‌وردک در مجلس نماینده‌گان، می‌گوید که حکومت خود در این فساد شریک است و این کار سبب شده تا شرکت غضنفر گروپ با گذشت، ۱۲ سال بدهکاری‌اش را پرداخت نکند. او افزود: «اگر رییس جمهور محترم از غضنفر گروپ قرض‌دار است، باید پرداخت کند، اما این کار سبب نمی‌شود که وزارت مالیه این پول را از غضنفر گروپ نخواهد.»
هرچند مسوولان غنضفر گروپ، در باره دلایل پرداخت نکردن بدهکاری‌شان در حال حاضر، چیزی نمی‌گویند، اما به گفته‌ی روزنامه‌ی هشت صبح این شرکت دوسال پیش بدهکاری‌اش را پذیرفته و وعده داده است که آن را پرداخت می‌کند.
این درحالی است که گمانه‌زنی‌هایی مطرح شده که گویا رییس جمهور غنی، در جریان کارزار‌های انتخاباتی‌اش در سال ۱۳۹۸ از غضنفر گروپ پول دریافت کرده بود.
این همه در حالی اتفاق می‌افتد که محمدیوسف غضنفر، مالک شرکت غضنفر گروپ، در جریان کارزارهای انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته، به عنوان عضو ارشد تیم دولت‌ساز و یکی از حامیان مالی آن قرار گرفته بود.
محمد‌اشرف غنی، رییس جمهور، پس از پیروزی در انتخابات و به محض به جا آوردن مراسم تحلیفش، آقای غضنفر را بر اساس بند سیزدهم ماده ۶۴ قانون اساسی به عنوان «نماینده‌ی فوق‌العاده‌ی رییس جمهور در امور توسعه اقتصادی، تجاری و کاهش فقر» تعیین کرد. وی اما پس از مدتی در سیزدهم سرطان سال روان به دلیل ابتلا به کرونا، در ترکیه جان باخت.