ایجاد شرکت انکشاف ملی از سوی ریاست‌جمهوری

صبح کابل
ایجاد شرکت انکشاف ملی از سوی ریاست‌جمهوری

رییس‌جمهور غنی با صدور فرمان جدیدی، هشت تصدی دولتی را ادغام و شرکت انکشاف ملی را ایجاد می‌کند.
بر اساس این فرمان، تصدی ساختمانی بنایی، تصدی ساختمانی هلمند، تصدی ساختمانی افغانی، تصدی خانه‌سازی، تصدی سمنت غوری، تصدی فابریکات سمنت جبل‌السراج، تصدی ارزاق و تصدی زراعتی وادی ننگرهار، مدغم و شرکت جدیدی زیر نام شرکت انکشاف ملی، ایجاد می‌شود.
در فرمان ریاست‌جمهوری، آمده است که این ادغام، به منظور انسجام و تطبیق هرچه بهتر برنامه‌ها و پروژه‌های انکشاف ملی، ارتقای ظرفیت تطبیقی سکتورهای انکشافی، تسریع روند رشد اقتصادی، انسجام بهتر امور تصدی‌های دولتی، جلوگیری از تورم تشکیلاتی، سکتگی امور و تداخل وظیفوی میان آن‌ها، صورت می‌گیرد.
بر اساس این فرمان، وزارت مالیه در هماهنگی با این ادارات، مکلف است تا طی مراحل قانونی و حقوقی شرکت را در یک ماه تکمیل و به ریاست جمهوری ارائه کند.
در فرمان ریاست‌جمهوری، آمده است که عبدالرحمان عطاش، به عنوان رییس عمومی اجرائیوی شرکت انکشاف ملی گماشته شده و می‌تواند در نشست‌های کابینه نیز شرکت کند.
ریاست‌جمهوری، تأکید کرده که وزارت مالیه، مکلف است تا سرمایه‌ی ابتدایی شرکت ملی را در مطابقت با برنامه‌ی تجارتی، در دو ماه انتقال بدهد. در فرمان آمده است: «به منظور جلوگیری از سکتگی در امور شرکت ملی، تا انتقال سرمایه‌ی ابتدایی و تفویض بودجه، تمام مصارف آن از بودجه‌ی اداره‌ی امور ریاست جمهوری تمویل شود.»