مجلس نمایندگان امریکا طرح ۸۰۰۰ ویزای مهاجرتی دیگر را برای افغان‌ها تأیید کرد

حیات بودا
مجلس نمایندگان امریکا طرح ۸۰۰۰ ویزای مهاجرتی دیگر را برای افغان‌ها تأیید کرد

مجلس نمایندگان امریکا، طرح پیشنهادی افزایش ۸۰۰۰ ویزای مهاجرتی دیگر را برای افغان‌هایی که با نظامیان امریکایی در افغانستان هم‌کاری کردند و پس از خروج آن‌ها در معرض خطر اند، تصویب کرده است.

به نقل از خبرگزاری آسوشتیدپرس، مجلس نمایندگان امریکا، روز پنج‌شنبه-۳۱ سرطان- با ۴۰۷ رأی موافق و ۱۶ رأی مخالف، این طرح را به تصویب رساند و قرار است این طرح در مجلس سنای این کشور به بررسی گرفته شود.

در حال حاضر، ۲۶۵۰۰ ویزای ویژه‌ی مهاجرت برای مترجمان و کارکنان افغان که با نیروهای امریکایی هم‌کاری کرده اند، اختصاص داده شده است و با تصویب طرح جدید، ۸۰۰۰ ویزای دیگر نیز به آن افزوده می‌شود.

مقام‌های امریکایی، گفته اند که ۲۰ هزار متقاضی دریافت ویزای مهاجرت وجود دارد و نیمی از آن‌ها حتا مراحل اولیه برای دریافت ویزا را طی نکرده اند و طرح جدید شامل اعضای خانواده‌ی آن‌ها نیز است و از سوی دیگر تا هنوز ۷۰ هزار افغان دیگر با ویزای ویژه‌ی مهاجرتی در ایالات متحده مستقر شده اند.

به گفته‌ی مقام‌ها، کسانی که مراحل اولیه‌ی بررسی آن‌ها سپری شده اند، برای تکمیل مراحل بعدی به پایگاه نظامی فورت لی، در ایالت ویرجینیا انتقال داده می‌شوند و کسانی که تازه مراحل اولیه را آغاز کرده اند، به یکی از کشورهای همسایه افغانستان، به گونه‌ی موقت انتقال دهند.

پیش از این، در اوایل ماه جاری میلادی، دولت امریکا از کشورهای اوزبیکستان، تاجیکستان و قزاقستان خواسته بود، به ۹ هزار افغانی که ویزای مهاجرتی آن‌ها به ایالات متحده در مراحل اولیه بررسی استند، به گونه‌ی موقت پناه بدهند.

در همین حال، خبرگزاری رویترز گزارش داده است که اوزبیکستان این درخواست امریکا را رد کرده است؛ اما کشورهای تاجیکستان و قزاقستان به این مسأله تا هنوز واکنش نشان نداده است.

اسماتیلا ارگاشف، نماینده‌ی رییس‌جمهور اوزبیکستان در امور افغانستان، روز پنج‌شنبه-۳۱ سرطان- در گفت‌وگویی با یکی از رسانه‌های داخلی اوزبیکستان، گفته است که هیچ دلیل قانونی و عملی برای پناه‌دادن به شهروندانی که با ایالات متحده هم‌کاری کرده اند، وجود ندارد.

به گفته‌ی آقای ارگاشف، دولت اوزبیکستان کنوانسیون ۱۹۵۱، مربوط به وضعیت پناهندگان را امضا نکرده است و در قوانین خود این کشور نیز مقرراتی برای اعطای پناهندگی به اتباع خارجی وجود ندارد.

با این همه، کشورهای قطر و کویت، آخرین گزینه‌های احتمالی ایالات متحده برای انتقال هزاران افغانستانی است که ویزای مهاجرتی آن‌ها در مراحل اولیه قرار دارند؛ اما مقام‌های امریکایی هفته‌ی گذشته گفتند تا هنوز توافقی با این کشورها صورت نگرفته است.