وزیر صحت به شهروندان: «نگذارید که شاهد رنج، اشک و بی‌چارگی‌تان زیر ماسک ونتیلاتور باشیم»

صبح کابل
وزیر صحت به شهروندان: «نگذارید که شاهد رنج، اشک و بی‌چارگی‌تان زیر ماسک ونتیلاتور باشیم»

وحید مجروج، سرپرست وزارت صحت عامه‌، می‌گوید که گسترش ویروس کرونا در کشور به یک بحران جدی بدل شده است.

آقای مجروج که روز پنج‌شنبه- ۱۳ جوزا-، در یک نشست خبری در کابل، صحبت می‌کرد، گفت که وزارت صحت از نگاه پرسنل صحی و شفاخانه مشکلی ندارد و یگانه چالشی که در حال حاضر وجود دارد، نبود دستگاه‌های اکسیجن برای بیماران کرونایی است.

او افزود: «ایجاد بستر راه حل نیست و درد بیمار را درمان نمی‌کند. همین اکنون در کابل دو شفاخانه با همه‌ی تجهیزات طبی برای بیماران کرونا وجود دارد؛ اما اکسیجن نیست. در کابل ۷ فابریکه تولید اکسیجن داریم؛ اما به دلیل نیاز زیاد، تعهد و قراردادی که با ما دارند، را تکمیل کرده نمی‌توانند.»

به گفته‌ی وزیر صحت، در شفاخانه‌های دولتی اکسیجن صرفه‌جویی صورت می‌گیرد، در حالی که در سکتور خصوصی به خاطری که بیماران پول پرداخت می‌کنند، اکسیجن به پیمانه زیاد اسراف می‌شود و حتا در مواردی یک مریض اگر خواسته باشد، می‌تواند ۳ دستگاه اکسیجن هم‌زمان استفاده کند.

وحید مجروج بار دیگر در این نشست از بی‌توجهی مردم در قسمت رعایت‌نکردن دستورات صحی انتقاد کرد و گفت: «امیدوارم که رسانه‌ها وخامت موضوع را به مردم پیام‌رسانی کنند. گلوی ما دیگر توان برای فریادکشیدن فاجعه را ندارد. از دید مهارت، پرسنل، هماهنگی و حمایت اداری و سیاسی دولت و اداره‌های هم‌کار مشکلی نداریم. یگانه مشکلی ما نبود اکسجین است.»

آقای مجروج تأکید کرد که در صورتی ادامه‌ی بی‌توجهی مردم به توصیه‌های بهداشتی وزارت صحت، نپوشیدن ماسک و رعایت‌نکردن فاصله‌های اجتماعی، بحران مرگ‌باری رخ خواهد داد که وزارت صحت، قادر به حل آن نخواهد بود.

او گفت: «به دو هفته خانه‌نشینی نمی‌میریم؛ اما دو روز بی‌توجهی ما را به مرگ می‌کشاند، ما قدرت داریم؛ اما توانایی ما محدود است، ما نمی‌توانیم که برای تمام شهروندان افغانستان بالن اکسیجن تهیه بکنیم. توقع ما این است که نگذارید شاهد رنج، اشک، غم و بی‌چارگی‌تان زیز ماسک ونتیلاتور باشیم.»

این در حالی است که در هفته‌های اخیر، آمار مبتلایان به ویروس کرونا در کشور به شدت افزایش یافته است. با توجه به آمار که وزارت صحت روزانه نشر می‌کند، رقم مبتلایان و فوتی‌های ناشی از کرونا همه‌روزه بیش و بیش‌تر می‌شود.