صلیب سرخ: افزایش حملات تروریستی، سبب کاهش دسترسی مردم به خدمات صحی شده است

صبح کابل
صلیب سرخ: افزایش حملات تروریستی، سبب کاهش دسترسی مردم به خدمات صحی شده است

کمیته‌ی بین‌المللی صلیب‌سرخ، تأکید کرده است که افزایش حملات تروریستی بر مراکز صحی، سبب کاهش دسترسی مردم به خدمات صحی شده است.

در اعلامیه‌ای که روز چهارشنبه (۲۸ جوزا)، از سوی کمیته‌ی بین‌المللی صلیب سرخ منتشر شده، آمده است که همزمان با شیوع ویروس کرونا و خطرهای ناشی از آن، افزایش حملات تروریستی بر مراکز صحی، سبب شده تا دسترسی میلیون‌ها نفر از شهروندان افغانستان به خدمات صحی، کاهش یابد و یا به گونه‌ی کلی قطع شود.

در اعلامیه، به نقل از خوان پیدرو سکاریر، رییس نمایندگی مرکزی کمیته‌ی بین‌المللی صلیب سرخ در افغانستان، آمده است: «بحران اخیر در افغانستان، نگران‌کننده است. بعد از این که امیدواری‌ها به کاهش نسبی خشونت در ماه فبروری به میان آمد، ما دوباره شاهد خشونت‌ها استیم. در حالی که افغانستان درگیر ویروس کرونا است؛ اما تلفات غیرنظامیان در این کشور، افزایش یافته است.»

به گفته‌ی او، هرچند افغانستان، مانند سایر کشورهای جنگ‌زده، سیستم صحی معیاری ندارد؛ اما با آن هم، بیش از حد ظرفیت خود، در راستای ارائه‌ی خدمات صحی فعالیت کرده است.

سکاریر، تأکید کرده است که حملات بر کارمندان و مراکز صحی، وضعیت را وخیم‌تر ساخته است.

او گفته است: «ویروس کرونا، کشورهای بسیار پیشرفته‌ی جهان را با مشکل مواجه ساخته و در کشوری که مردان مسلح بر شفاخانه‌ها حمله می‌کنند، کارمندان صحی نمی‌توانند مراقبت‌های با کیفیت صحی را فراهم کنند. ما شاهد چنین وضعیتی در مراکز صحی در ساحات متأثر از منازعه و زندان‌ها هستیم، جاهایی که مردم به مراقبت‌های صحی دسترسی محدود دارند.»

سکاریر افزوده است که مبتلا شدن شماری از کارمندان صحی به ویروس کرونا، نگران‌کننده بوده و فشار بیشتری را بر سیستم صحی افغانستان وارد کرده است.

او، تأکید کرده است که مبارزه با ویروس کرونا، نیازمند کاهش خشونت است و طرف‌های درگیر، باید به قوانین بشردوستانه احترام بگذارند تا به غیرنظامیان، رسیدگی شود.

این در حالی است که اخیرا، سازمان داکتران بدون مرز، اعلام کرده که به فعالیت خود در بخش نسایی-ولادی شفاخانه‌ی صد بستر دشت‌برچی کابل، پایان داده است.

در اعلامیه‌ای که روز دوشنبه (۲۶ جوزا)، از سوی سازمان داکتران بدون مرز منتشر شد، آمده است که تصمیم پایان فعالیت در شفاخانه‌ی صد بستر دشت‌برچی، دردناک، اما ضروری است؛ زیرا تا کنون هیچ کدام از عاملان حمله بر این شفاخانه، شناسایی نشده اند.

در بیست‌وسوم ماه ثور سال جاری، چهار مهاجم انتحاری، وارد شفاخانه‌ی صد بستر دشت‌برچی کابل شده و به تیراندازی در برابر غیرنظامیان پرداختند. پس از حدود چهار و نیم ساعت، مهاجمان انتحاری توسط نیروهای امنیتی از پا در آمدند. این رویداد، بیشتر از مادران و کودکان قربانی گرفت و در آن، ۲۵ نفر به شمول دو نوزاد جان باختند و حدود ۲۰ نفر زخمی شدند.

تا کنون هیچ فرد یا گروهی مسؤولیت این رویداد را به عهده نگرفته است. هرچند دولت افغانستان گروه طالبان را مسؤول این رویداد دانسته، اما طالبان نیز دست داشتن در این رویداد را رد کرده است.

سازمان داکتران بدون مرز، در حالی به فعالیت خود در شفاخانه‌ی صد بستر دشت‌برچی کابل پایان داد که افغانستان، با بحران ناشی از ویروس کرونا مواجه است و در حال حاضر، دست‌کم تمام شفاخانه‌های دولتی، به تجریدگاه و یا مراکز مبارزه با ویروس کرونا مبدل شده‌اند.

تا کنون، بیش از ۲۶ هزار مورد مثبت ویروس کرونا، در افغانستان شناسایی شده که از این میان، نزدیک به پنجصد نفر جان باخته اند و بیش از پنج هزار نفر نیز بهبود یافته اند.