مقام‌های ارشد دیپلماتیک افغانستان، امریکا و ازبیکستان، بر آغاز مذاکرات بین‌الافغانی تأکید کردند

صبح کابل
مقام‌های ارشد دیپلماتیک افغانستان، امریکا و ازبیکستان، بر آغاز مذاکرات بین‌الافغانی تأکید کردند

مقام‌های ارشد دیپلماتیک کشورهای افغانستان، امریکا و ازبیکستان، در مورد مذاکرات صلح افغانستان گفت‌وگو کرده و خواهان آغاز مذاکرات بین‌الافغانی شده‌اند.

در اعلامیه‌ای که از سوی وزارت خارجه، منتشر شده، آمده است که روز چهارشنبه (۷ جوزا)، کنفرانس ویدیویی سه‌جانبه میان محمدحنیف اتمر، سرپرست وزارت خارجه، دیوید هیل، معاون وزارت خارجه‌ی امریکا و عبدالعزیز كاملوف، وزیر خارجه‌ی ازبیكستان، انجام شده است.

شرکت‌کنندگان این نشست، بر اهمیت بحث و گفت‌وگوهای سه‌جانبه به منظور پرداختن روی موضوعات مرتبط به این نشست، به شمول مسائل سیاسی، امنیتی، اقتصادی و توسعه‌ی انسانی، تأکید کردند.

بر اساس اعلامیه، هر سه کشور، متعهد به همکاری‌های سه‌جانبه شده و از کشورهای منطقه و جهان نیز خواسته‌اند تا از موفقیت روند صلح افغانستان و رسیدن به یک توافق سیاسی پایدار با حفظ دست‌آوردهای ۱۸ سال گذشته، برای پایان دادن به جنگ در این کشور، حمایت کنند.

در اعلامیه آمده است که در این نشست، بر ضرورت آغاز مذاکرات بین‌الافغانی برای بحث در مورد یک آتش‌بس جامع و نقشه‌ی راه سیاسی برای آینده‌ی افغانستان، تأکید شده است.

در این نشست سه‌جانبه، بر ادامه‌ی آزادسازی زندانیان از سوی دولت افغانستان و طالبان، بر اساس توافقنامه‌ی ۲۹ فبروری میان امریکا و طالبان تأکید شده است.

هر سه طرف، به ادامه‌ی آتش‌بس پس از روزهای عید و جلوگیری از تلفات غیرنظامیان به منظور ایجاد فضای مساعد برای صلح و ارائه‌ی خدمات اساسی، تأکید شده است.

این در حالی است که گروه طالبان، سه روز عید فطر را آتش‌بس اعلام کرد و پس از آن، دوباره به حالت جنگی برگشت. هم‌چنان، پروسه‌ی تبادله‌ی زندانیان نیز در حال حاضر تسریع یافته و حدود ۲ هزار زندانی طالب، از سوی دولت افغانستان آزاد شده است. گروه طالبان نیز تا کنون بیش از ۲۵۰ زندانی دولتی را آزاد کرده است.

با این حال، در اعلامیه‌ی مشترک افغانستان، امریکا و ازبیکستان، آمده است: «شرکت‌کنندگان بر اساس نیازهای شهروندان، برای مبارزه با ویروس کرونا، بر لزوم تقویت همکاری‌ها با هدف پاسخ‌گویی به بحران صحی، انتقال کالاها و خدمات مورد نیاز شهروندان، به شمول انتقال تجهیزات طبی، مواد غذایی و ایجاد سهولت‌های اقتصادی در مرزها، تأکید کرده‌اند.»

بر اساس اعلامیه، شرکت‌کنندگان این نشست، پس از بهبود اوضاع کنونی که ناشی از شیوع ویروس کرونا است، بحث‌ها و گفت‌وگوهای خود را گسترش و به گونه‌ی حضوری ادامه دهند.