۲۸۰ میلیون دالر پول مسدودشده‌ی افغانستان به برنامه‌ی جهانی غذا و یونیسف منتقل می‌شود

صبح کابل
۲۸۰ میلیون دالر پول مسدودشده‌ی افغانستان به برنامه‌ی جهانی غذا و یونیسف منتقل می‌شود

به تازگی بانک جهانی، اعلام کرده که کشورهای حامی مالی افغانستان موافقت کرده اند که ۲۸۰ میلیون دالر از پول‌های مسدودشده‌‌ی این کشور به برنامه‌ی جهانی غذا و صندوق حمایت از کودکان ملل متحد یا یونیسف برای حمایت برنامه‌های غذایی و صحی در افغانستان منتل شود.

بانک جهانی روز جمعه -۱۹ قوس-، با نشر بیانیه‌ای، گفته است که از مجموع ۲۸۰ میلیون دالر امریکایی، ۱۸۰ میلیون دالر آن به برنامه‌ی جهانی غذا به منظور تأمین خدمات غذایی و ۱۰۰ میلیون دالر دیگر به صندوق حمایت از کودکان ملل متحد برای فراهم‌کردن خدمات صحی ضروری منتقل می‌شود.

در این بیانیه‌، آمده است که با فراهم‌شدن ۱۰۰ میلیون دالر  به یونیسف، این نهاد می‌تواند برای ۱۲٫۵ میلیون نفر در افغانستان خدمات صحی ضروری و زمینه‌ی واکسین برای یک میلیون نفر را فراهم کند.

افزون بر این، بانک جهانی، گفته است که با پولی در اختیار سازمان جهانی غذا قرار داده می‌شود، آن‌ها می‌توانند برای ۲٫۷ میلیون نفر مواد غذایی و برای نزدیک به ۸۴۰ هزار مادر و کودک مواد تغذیه‌ای مناسب فراهم کنند.

بانک جهانی، انتقال ۲۸۰ میلیون دالر از پول‌های مسدودشده‌ی افغانستان را نخستین گام برای استفاده‌ی مجدد از وجوه نقدی صندوق بازسازی افغانستان برای ارایه‌ی کمک‌های بشردوستانه به شهروندان افغانستان در این شرایط حساس خوانده است.

بانک جهانی در حالی از انتقال ۲۸۰ میلیون دالر از پول‌های مسدودشده‌ی افغانستان خبر داده که اخیرا گروه بین‌المللی بحران در گزارشی، گفته است که اگر به وضعیت این کشور رسیدگی صورت نگیرد، کمک‌ها بیش‌تر نشود، پیش‎‌بینی می‌شود که گرسنگی و قحطی بیش‌تر از ۲۰ سال جنگ، از شهروندان این کشور قربانی خواهد گرفت.

در گزارشی که روز پنج‌شنبه -۱۸ قوس-، از سوی گروه بین‌المللی بحران به نشر رسیده، آمده است که عدم توانایی طالبان در مدیریت یک اقتصاد مدرن در افغانستان و قطع‌شدن کمک‌های خارجی، سبب افزایش بحران بشری و اقتصادی شده است.

بر اساس این گزارش، گرسنگی و قحطی که پس از آمدن طالبان در افغانستان حاکم شده است، ممکن است بیش‌تر از بمب‌ها و گلوله‌هایی که در جریان ۲۰ سال گذشته استفاده شد، جان شهروندان افغانستان را بگیرد.

گروه بین‌المللی بحران، گفته است که کمک‌های بشردوستانه‌ به افغانستان بسنده نیست و نمی‌تواند جلو بحران اقتصادی و انسانی در این کشور را بگیرد. «تلفات انسانی از پیش عظیم‌تر است. مرگ صدها هزار نفر یا بیش‌تر از آن و صحنه‌های وصف‌ناپذیر محرومیت، در ماه‌های زمستان محتمل به نظر می‌رسد.»