با بسته‌شدن ۷۰ درصد رسانه‌ها، اطلاع‌رسانی در افغانستان در ۲۰ سال گذشته به پایین‎‌ترین سطح رسیده است

صبح کابل
با بسته‌شدن ۷۰ درصد رسانه‌ها، اطلاع‌رسانی در افغانستان در ۲۰ سال گذشته به پایین‎‌ترین سطح رسیده است

کمیته‌ی مصونیت خبرنگاران افغانستان، می‌گوید که با گذشت حدود یک‌ونیم ماه از سقوط کابل به دست طالبان و تعهد آن‌ها منبی بر حفظ آزادی بیان و رسانه‌ها، هنوز هم رسانه‌ها در شرایط دشواری به سر می‌برند.

در گزارشی که روز یک‌شنبه -۱۸ میزان-، از سوی این کمیته به نشر رسیده، آمده است که خبرنگاران افغانستان افزون بر محدودیت‌ها در قسمت دست‌رسی به اطلاعات، با تهدیدها و خشونت‌های فزیکی نیز روبه‌رو استند.

بر بنیاد این گزارش، با بسته‌شدن بیش از ۷۰ درصد رسانه‌ها در افغانستان و بیرون‌رفتن شمار زیادی از خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای، اطلاع‌رسانی در کشور در بیست سال گذشته در پایین‌ترین سطح خود قرار گرفته است.

کمیته‌ی مصونیت خبرنگاران هم‌چنان، گفته است که پس از فروپاشی دولت پیشین، رسانه‌ها به دلیل بسته‌شدن سیستم‌های مالی و بانکی با مشکلات شدید اقتصادی مواجه شده و به همین دلیل بسیاری از خبرنگاران خانه‌نشین شده اند.

در کنار مشکلات اقتصادی، رسانه‌ها به دلیل خارج‌شدن ده‌ها مدیر رسانه‌ای و خبرنگار با خلای مدیریتی و تولیدی مواجه شده است.

بسته‌شدن نشرات دو رادیو و یک تلویزیون و هم‌چنان محدودیت‌ها در راستای به دست‌آوردن اطلاعات برای تهیه گزارش، از دیگر مواردی است که کمیته‌ی مصونیت خبرنگاران از آن به عنوان چالش‌ها و مشکلات رسانه‌ای یاد کرده است.

در این گزارش به کشته‌شدن یک خبرنگار در جریان هفته‌ی گذشته نیز اشاره شده است. «سید معروف سادات، خبرنگار کشور در شهر جلال‌آباد از سوی افراد مسلح ناشناس به قتل رسید. تا هنور عاملان این رویداد بازداشت نشده اند و مسؤولان محلی در باره علت قتل این خبرنگار چیزی نگفته اند.»

این در حالی است که چندی پیش، فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران نیز، اعلام کرده بود که با تسلط طالبان، فعالیت ۱۵۳ رسانه‌ در افغانستان متوقف شده است.
در گزارش این فدراسیون، آمده بود که با سقوط افغانستان به دست طالبان، هفت هزار کارمند رسانه‌ای متاثر شده و هم‌چنان زنان روزنامه‌نگار از فعالیت رسانه‌ای محروم شده‌اند.