انورالحق احدی: افغانستان سالانه یک‌ونیم میلیون تُن گندم و آرد وارد می‌کند

صبح کابل
انورالحق احدی: افغانستان سالانه یک‌ونیم میلیون تُن گندم و آرد وارد می‌کند

انورالحق احدی، سرپرست وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، می‌گوید که افغانستان، سالانه نزدیک به یک‌و‌نیم میلیون تُن گندم و آرد، از کشورهای بیرونی، وارد می‌کند.

آقای احدی که روز یک‌شنبه (۶ میزان)، در مراسم گشایش پروژه‌ی «اضطراری زراعت و مصوونیت غذایی»، سخن می‌زد، گفت که برای جلوگیری از واردات گندم و آرد، نیاز است تا زمین‌های زراعتی آبی در افغانستان، افزایش یابد.

او، افزود: «ما پیش از کودتای هفت ثور، در زمان داوودخان، بیش از ۳٫۲ میلیون هکتار زمین آبی داشتیم و چیزی کم یک‌ونیم میلیون زمین هم للمی کشت می‌شد، اما زمین قابل کشت للمی، بیشتر از هفت میلیون هکتار بود. متاسفانه در نتیجه‌ی جنگ‌های دوامدار، زمین زراعتی بسیار کم شد. در حال حاضر، در حدود ۲٫۵ تا۲٫۶ میلیون هکتار زمین آبی داریم.»

به گفته‌ی آقای احدی، راه‌اندازی «پروژه‌ی اضطراری زراعت و مصوونیت غذایی»، افغانستان را در راستای رسیدن به خودکفایی از لحاظ تولیدات محصولات زراعتی، کمک می‌کند.

سرپرست وزارت زراعت، گفت که این پروژه، در ۳۴ ولایت، تطبیق می‌شود. او، علاوه کرد که با افتتاح این پروژه، روی احیا و بازسازی کانال‌های آبیاری، چکدم‌ها، تولید، تهیه و توزیع تخم‌های اصلاح شده، توزیع وسایل زراعتی برای دهقان‌ها، همکاری تخنیکی و ارتقای ظرفیت انجمن آسیاب‌های آرد، ساخت کشمش‌خانه‌ها، ذخیره‌گاه‌های کچالو و پیاز، تمرکز خواهد شد.

آقای احدی، افزود که تمویل‌کننده‌ی این پروژه، بانک جهانی و صندوق بازسازی افغانستان است. او، گفت که این پروژه، دو ساله است و در ماه آگست ۲۰۲۲ خاتمه می‌یابد.

آقای احدی، تصریح کرد که بودجه‌ی مجموعی این پروژه ۱۰۰ میلیون دالر است که از این میان، ۴۵ میلیون آن، از بخش صندوق بازسازی افغانستان و ۵۵ میلیون دیگر آن، از طرف بانک جهانی، تمویل می‌شود.

او، گفت که قرار است با تطبیق پروژه‌ی اضطراری زراعت در دو سال آینده، به تعداد ۱۸۰ کانال آبیاری، احیا و بازسازی شود و از طریق مدیریت آب‌ریزه‌ها و احیای کانال‌ها، در مجموع، بیش از۸۵ هزار هکتار زمین، زیر کشت قرار می‌گیرد.

گفتنی است که از طریق پروژه‌ی اضطراری زراعت و مصوونیت غذایی، تا دو سال آینده، بیش از ۳۰ هزار تُن تخم‌های اصلاح شده برای ۶۰۰ هزار دهقان در ۳۴ ولایت، توزیع می‌شود. با توزیع ۳۰ هزار تُن تخم اصلاح شده در جریان دو سال آینده، ۱۵ درصد حاصلات گندم در ساحات زیر پوشش پروژه، بیشتر می‌شود.