اسدالله خالد: اجازه‌ی اخلال در انتخابات ریاست جمهوری را نمی‌دهیم

صبح کابل
اسدالله خالد: اجازه‌ی اخلال در انتخابات ریاست جمهوری را نمی‌دهیم

سرپرست وزارت دفاع، تأکید می‌کند که نیروهای ارتش، در انتخابات ریاست جمهوری، بی‌طرفانه عمل کرده و به هیچ‌وجه، اجازه نمی‌دهند که خشونت، روند زندگی مردم را با چالش مواجه بسازد.

اسدالله خالد که روز یک‌شنبه (۳ قوس)، در نشست «صلح و امنیت سربازان زن» سخن می‌زد، هشدار داد که نیروهای ارتش، به هیچ نوع خشونتی که زندگی مردم را مختل سازد، اجازه نمی‌دهند.

او، با بیان این که نگرانی‌های زیادی در خصوص عمل‌کرد کمیسیون‌های انتخاباتی وجود دارد و ممکن است که اوضاع انتخاباتی به خشونت کشانیده شود؛ از چهره‌های سیاسی خواست تا انتخابات ریاست جمهوری را با بحران مواجه نکنند.

آقای خالد، افزود: «این را واضح می‌گویم که بی‌طرفانه عمل می‌کنیم و به هیچ نوع خشونتی که زندگی مردم را مختل بسازد، اجازه نمی‌دهیم.»

او، ادامه داد، نیروهای ارتش در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری، حرفه‌ای، بی‌طرفانه، بدون تعلقات قومی، حزبی و سمتی عمل کردند.

این در حالی است که پیش از این، سه دسته‌ی انتخاباتی به رهبری عبدالله عبدالله، رحمت‌الله نبیل و گلبدین حکمتیار، ادعا کرده بودند که نیروهای امنیتی با مداخله در روند انتخابات، به نفع تیم دولت‌ساز به رهبری محمد اشرف غنی کار می‌کنند.

در همین حال، سرپرست وزارت دفاع، با اشاره به نقش نیروهای ارتش در مذاکرات صلح نیز گفت که آن‌ها ضامن بقای صلح اند و هیچ‌کسی نمی‌تواند که چیزی را برخلاف خواست مردم، تحمیل کند.

به گفته‌ی آقای خالد، صلح با طالبان از خود شرایطی دارد و تمامی آزادی‌ها و ارزش‌های هجده ساله‌، به ویژه حقوق زنان حفظ خواهد بود و نیروهای امنیتی نخواهند گذاشت که ارزش‌های افغانستان با خطر روبه‌رو شود.

او تصریح کرد: «باری شنیده بودیم که دشمن با لجاجت و با غرور بسیار درباره‌ی از بین بردن اردوی ملی و یا قوای امنیتی صحبت می‌کند. قوای امنیتی برای فرد فرد مردم ما حیثیت مردمک چشم را دارد و به هیچ قوتی، اجازه نمی‌دهیم. ما اشتباه تاریخی را تکرار نمی‌کنیم که قوای امنیتی از بین برود.»

اسدالله خالد، تأکید کرد که وزارت دفاع مراقب اوضاع است و هیچ‌گاه تصمیمی نخواهد گرفت که منجر به یک جنگ دیگر در کشور شود و به همین خاطر، صحبت‌ها و شعارها برای تحقق صلح به معنای حفظ مقام و چوکی نیست؛ بلکه به خاطر حفاظت از ارزش‌های دو دهه‌ی پسین می‌باشد.

از سویی هم، دلبر نظری، وزیر زنان، در این نشست گفت که موجودیت زنان نظامی در ارتش، تضمین کننده‌ی ترویج فرهنگ نظم، توجه و احتیاط‌‌ نگری با غیرنظامیان به ویژه زنان است.

بانو نظری، به وزارت دفاع پیشنهاد کرد که میکانیزم تطبیق قانون منع آزار و اذیت در محیط‌ ارتش را ایجاد کند تا حیط مصؤون‌تر برای زنان نظامی فراهم شود.