ممانعت رییس شورای علمای بادغیس از بررسی پرونده‌ی تجاوز جنسی بر یک دختر خردسال

صبح کابل
ممانعت رییس شورای علمای بادغیس از بررسی پرونده‌ی تجاوز جنسی بر یک دختر خردسال

مسؤولان وزارت زنان، می‌گویند که در سال جاری خورشیدی، بیش از ۵۱ پرونده‌ی جدی خشونت علیه زنان در افغانستان به ثبت رسیده‌ است.

سپوژمی وردک، معاون پالیسی و مسلکی وزارت زنان، روز یک‌شنبه (۱۳ دلو) در یک نشست خبری گفت که ۵۱ پرونده‌ی جدی خشونت علیه زنان، در سال جاری به ثبت رسیده‌ که بیشترین آن در ولایت‌های سرپل، بادغیس، فاریاب، جوزجان، بامیان، فراه، تخار، بلخ، ننگرهار و کابل اتفاق افتاده است.

او تأکید کرد که از این میان، ۱۰ مورد در بادغیس، ۷ مورد در سرپل، ۵ مورد در بامیان و ۱۲ مورد در ولایت فاریاب به ثبت رسیده است.

بانو وردک، گفت: «عادت و رسوم ناپسند در خانواده‌ها، ازدواج اجباری و زیر سن، بدل دادن دختران، فقر، بی‌سوادی و گرفتن طویانه‌های زیاد، از اصلی‌ترین عوامل خشونت علیه زنان در افغانستان استند.»

بانو وردک، هم‌چنان گفت، یک مورد تجاوز جنسی بر یک دختر خردسال در ولایت بادغیس به ثبت رسیده و رییس شورای علمای این ولایت، یکی از افرادی بود که به نحوی می‌خواست این پرونده را ببندد.

به تاریخ پنجم ماه جدی سال جاری، دختر ده‌ساله‌ای به نام خاطره که در یک مدرسه‌ی دینی در شهر قلعه‌ی نو مرکز ولایت بادغیس درس می‌خواند، هنگام رفتن به دست‌شویی، مورد تجاوز قرار گرفت. سپس، وزارت داخله اعلام کرد که سه نفر از دانش‌آموزان این مدرسه، به اتهام تجاوز جنسی بر این کودک، بازداشت شده اند. این مدرسه، از رییس شورای علمای ولایت بادغیس بوده است.

خشونت علیه زنان در افغانستان موضوع تازه‌ای نیست؛ همه‌ساله‌ نهادهای حامی حقوق زنان و نهادهایی که به مسائل حقوق بشری می‌پردازند، از انواع خشونت‌ها علیه زنان گزارش می‌دهند. چندی پیش، کمیسیون مستقل حقوق بشر، خانه و خانواده را به عنوان ناامن‌ترین مکان برای زنان عنوان کرده بود.

از سویی هم، گزارش اخیر کمیسیون حقوق بشر افغانستان در مورد وضعیت زنان در افغانستان، نشان می‌داد که خشونت علیه زنان، ۸ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

خشونت فیزیکی، خشونت جنسی، خشونت اقتصادی و خشونت روانی و لفظی، از مهم‌ترین انواع خشونت‌هایی است که در این گزارش از آن نام گرفته شده بود.