شرکت برشنا: صد نفر از دزدان برق به دادستانی کل معرفی شدند

صبح کابل
شرکت برشنا: صد نفر از دزدان برق به دادستانی کل معرفی شدند

شرکت برشنا اعلام کرده که این شرکت، طی چهار ماه گذشته، صد نفر از دزدان و بدهکاران برق را به دادستانی کل معرفی کرده است.

امان‌الله غالب، رییس شرکت برشنا، روز سه‌شنبه (2 میزان) در یک نشست خبری گفت: «در جریان چهار ماه گذشته، پس از آغاز کمپاین افشاگری نام مقروضین و سارقین برق، صد نفر از زورمندانی که به پرداخت صرفیه‌ی برق حاضر نشدند را به دادستانی کل معرفی کردیم.»

او افزود که زورمندان، فرماندهان جهادی و مقام‌های بلندپایه‌ی دولتی بیش از چهار میلیارد افغانی از این شرکت بدهکار استند و تعداد اندکی از آن‌ها حاضر شده ‌اند تا بدهکاری‌های شان را پرداخت کنند.

بدهکاران و دزدان برق پس از آن به دادستانی کل معرفی می‌شوند که این نهاد چهار ماه قبل تفاهم‌نامه‌ای را با دادستانی کل امضا کرده بود که در صورت عدم پرداخت صرفیه برق، افراد به این نهاد معرفی شوند.

از سویی هم، شرکت برشنا اعلام کرده که شمار مشترکین برق به 1.6 میلیون رسیده است؛ در حالی ‌که این رقم پیش از حکومت وحدت ملی، 1.1 یک میلیون بود.

امان‌الله غالب گفت که از آغاز حکومت وحدت ملی تا کنون هفت سب‌ستیشن توزیع برق توسعه یافته و به تازگی، یازده سب‌ستیشن دیگر ایجاد شده است. از جانب دیگر، شرکت برشنا به گونه‌ی همزمان روی 110 پروژه‌ی برق که 49 پروژه‌ی آن از سوی دونرها تمویل می‌شود، کار می‌کند.

رییس شرکت برشنا با بیان این که هفت ولایت افغانستان به شبکه‌ی برق ملی وصل شده، افزود: «ولایاتی که هنوز هم برای تولید برق از جنراتورها کار می‌گیرند، 30 درصد تعرفه‌ی برق آن‌ها کاهش داده شده است.»

از سویی هم، شرکت برشنا همچنان اعلام کرد، در حال حاضر به سه پارک صنعتی در کابل برق توزیع می‌شود و قرار است که برق پارک‌های صنعتی ولایت‌های ننگرهار، هرات، بلخ و کندهار نیز از سوی این شرکت، تأمین شود.

گفتنی است، سه روز پیش، افغانستان با اوزبیکستان تفاهم‌نامه‌ای را امضا کرد که بر بنیاد این تفاهم‌نامه، تاشکند نیازهای انرژی برق افغانستان را برای ده سال آینده، تأمین خواهد کرد. در تفاهم‌نامه قیمت هر کیلووات برق پنج سنت تعیین شده که در طول زمان، قیمت برق وارداتی افزایش نخواهد یافت.