میزان فقر در شهرهای افغانستان ۴ درصد افزایش یافته است

صبح کابل
میزان فقر در شهرهای افغانستان ۴ درصد افزایش یافته است

کریمه حامد فاریابی، وزیر اقتصاد، می‌گوید که میزان فقر در شهرهای افغانستان، ۴ درصد و در میان کوچی‌ها ۳ درصد افزایش یافته است.

بانو فاریابی که روز یک‌شنبه (۵ دلو)، در برنامه‌ی حساب‌دهی دولت به ملت در باره‌ی فعالیت‌های یک ساله‌ی وزارت اقتصاد اطلاعات می‌داد، گفت که شیوع ویروس کرونا و وضع محدودیت گشت‌وگذار، دلیل اصلی افزایش میزان فقر بوده است.

به گفته‌ی او، حکومت افغانستان موضوع کاهش فقر را در اولویت کاری‌اش قرار داده است.

این در حالی است که به تازگی، سازمان بین‌المللی حمایت از کودکان، گزارشی را منتشر کرد که بر اساس آن، حدود نیمی از جمعیت افغانستان، به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

در گزارش این سازمان که روز سه‌شنبه (۳۰ جدی) منتشر شد، آمده است که ۱۸٫۴ میلیون نفر در افغانستان به شمول ۹٫۷ میلیون کودک، به کمک‌های فوری بشردوستانه نیاز دارند. سازمان بین‌المللی حمایت از کودکان، خواستار کمک سه میلیارد دالری برای رسیدگی به این وضعیت در سال ۲۰۲۱ میلادی شده است.

کریس نیامندی، مدیر بخش افغانستان سازمان بین‌المللی حمایت از کودکان، گفته است که شهروندان افغانستان از جنگ، خشونت، فقر و بحران ناشی از ویروس کرونا رنج می‌برند.

به گفته‌ی نیامندی، کمک‌های بین‌المللی به افغانستان، به گونه‌ی نگران‌کننده‌ای کاهش یافته است. او گفته است، در نشست بین‌المللی‌ای که نوامبر سال گذشته‌ی میلادی برگزار شد، با توجه به بحران ناشی از شیوع ویروس کرونا در این کشور، کمک‌های انجام‌شده به قدر کافی نبوده است.

گفتنی است که پیشتر از آن، دفتر هماهنگی امور بشر‌دوستانه سازمان ملل (اوچا)، گزارش داده بود که در سال ۲۰۲۱ میلادی حدود ۱۸٫۴ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

بر اساس گزارش اوچا، شمار نیازمندان در افغانستان، در سال ۲۰۲۱ میلادی در مقایسه با چهار سال پیش، شش برابر افزایش یافته است.

با این حال، دولت افغانستان، چندی پیش برنامه‌ای را زیر نام «دسترخوان ملی»، به منظور کمک به بیش از ۴ میلیون خانواده، با هزینه‌ی بیش از ۲۴۴ میلیون دالر راه‌اندازی کرد. در جریان این برنامه، به خانواده‌هایی که به دنبال شیوع ویروس کرونا دچار آسیب اقتصادی شده‌اند، مواد غذایی کمک می‌شود.

بر اساس آخرین گزارشی که در ششم جدی سال جاری از سوی دولت افغانستان منتشر شد، در جریان برنامه‌ی دسترخوان ملی، برای ۳۴۰۸۷ خانواده بسته‌های موادغذایی توزیع شده است.

از سویی هم، وزیر اقتصاد در این برنامه گفت که بر اساس آمار اداره‌ی ملی احصاییه و معلومات، حدود ۱۶ میلیون نفر در افغانستان واجد شرایط کار استند که از این میان، تنها ۶ میلیون نفر مشغول کار اند. به گفته‌ی بانو فاریابی، از مجموع این ۱۶ میلیون نفر، حدود ۴۵٫۴ درصد آن در بخش زراعتی و متباقی آن در سایر بخش‌ها مشغول کار استند.