در ۱۰ سال گذشته دست‌کم ۳۱ هزار نفر در پیوند به کشت و قاچاق مواد مخدر بازداشت شده‌اند

صبح کابل
در ۱۰ سال گذشته دست‌کم ۳۱ هزار نفر در پیوند به کشت و قاچاق مواد مخدر بازداشت شده‌اند

هم‌زمان با آغاز هفته‌ی بسیج ملی علیه مواد مخدر، وزارت داخله، می‌گوید که در جریان سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۹ میلادی، دست‌کم ۳۱ هزار نفر در سراسر افغانستان، در پیوند به کشت و قاچاق مواد مخدر، بازداشت شده‌اند.

طارق آرین، سخن‌گوی وزارت داخله، به روزنامه‌ی صبح کابل می‌گوید که در حال حاضر، مواد مخدر زندگی حدود سه میلیون نفر از شهروندان افغانستان را زیر تأثیر قرار داده و از سویی هم، سبب تقویت جنگ‌جویان طالب شده است.

او می‌افزاید: «هفته‌ی جاری، هفته‌ی بسیج ملی علیه مواد مخدر است، در بین سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۹ میلادی، ۳۰۹۰۲ نفر در پیوند به کشت، قاچاق و ترافیک مواد مخدر، بازداشت شده‌اند که در میان آن‌ها، اعضای طالبان هم شامل اند. طالبان برای حمایت تسهیلاتی و مالی از قاچاق‌بران مواد مخدر و ادامه‌ی جنگ، نقش اساسی داشتند.»

به گفته‌ی آقای آرین، ارزش مواد مخدری که در افغانستان کشت می‌شود، سالانه بین ۷۰ تا ۷۲ میلیارد دالر امریکایی تخمین شده که حدود ۵ درصد آن را دهاقین و متباقی درآمد آن را مافیای داخلی و بین‌المللی به جیب می‌زنند. او می‌گوید که مقداری از این پول، در هماهنگی با قاچاقبران بزرگ داخلی، به خزانه‌ی گروه طالبان می‌رود.

او علاوه می‌کند که در ۱۹ سال گذشته، دولت افغانستان تلاش‌های زیادی را برای مبارزه با مواد مخدر، انجام داده و دست‌آوردهای چشم‌گیری نیز در این راستا داشته است.

سخن‌گوی وزارت داخله، می‌گوید که افغانستان به کنوانسیون‌های ۱۹۶۱، ۱۹۷۷ و ۱۹۸۸ ملحق شده و نمی‌تواند کشت کوکنار را تا زمانی که امنیت سرتاسری در کشور برقرار نشود، قانونی سازد.

او می‌گوید که در سال‌های اخیر، تغییراتی در آمار کشت کوکنار به وجود آمده و در شماری از ولایت‌ها کاهش یافته و در برخی دیگر نیز، افزایش یافته است، اما تلاش‌ها برای مبارزه با مواد مخدر، جریان دارد.

گفتنی است که مواد مخدر، یکی از بزرگ‌ترین منابع مالی گروه‌های تروریستی در افغانستان محسوب می‌شود. دولت افغانستان، قاچاق و فروش مواد مخدر را در کنار فعالیت گروه‌های تروریستی، عامل ناامنی این کشور می‌داند.