کمیسیون انتخابات: قطع ارتباط با ولایات، آمار دقیق رأی‌دهندگان را به تعویق انداخته است

صبح کابل
کمیسیون انتخابات: قطع ارتباط با ولایات، آمار دقیق رأی‌دهندگان را به تعویق انداخته است

مسؤولان کمیسیون انتخابات، می‌گویند که این کمیسیون در پایان روز رأی‌دهی توانست که از طریق تماس‌های تلفونی و گزارش‌های مسؤولان مراکز رأی‌دهی و ریاست‌های ولایتی، آرای ۲۵۹۷ مرکز را شمارش کند.

مولانا محمد عبدالله، کمیشنر کمیسیون انتخابات، امروز یک‌شنبه (۷ میزان) بیان کرد که در این مراکز، یک میلیون و ۵۱ هزار و ۹۹۸ رأی محاسبه شده؛ اما این آمار نشر شده نهایی نیست و تخمینی می‌باشد.

او گفت که تا کنون چهار هزار فرمه‌ی نتایج از محلات به این کمیسیون انتقال یافته؛ اما این فرمه‌ها کم است و به همین خاطر، کمیسیون به ریاست‌های ولایتی دستور داده تا ارتباطاتی که در آن مناطق قطع است، از طریق زمین، دستگاه‌های انگشت‌نگاری و فرمه‌های نتایج را به کمیسیون مرکزی وصل کنند.

او ابراز امیدواری کرد که کمیسیون انتخابات تلاش دارد تا پایان امروز، سطح دقیق اشتراک مردم در انتخابات را اعلام کند.

آقای عبدالله همچنان در مورد سطح عمومی اشتراک‌کنندگان در انتخابات سخن گفت و افزود: «میزان اشتراک مردم در چهارمین دور انتخابات ریاست‌جمهوری نسبت به انتخابات‌های گذشته پایین بود؛ اما این اشتراک واقعی بود؛ زیرا مردم می‌دانستند که زمینه‌های تقلب وجود ندارد و اگر کسی به دنبال تقلب باشد، در پایان روز، آرای تقلبی از آرای پاک تصفیه می‌شود. به همین منظور، هرچند که سطح اشتراک کم بود؛ ولی این اشتراک نسبت به انتخابات‌های گذشته، واقعی بود.»

به گفته‌ی این کمیشنر کمیسیون انتخابات، در روز انتخابات دو چالش عمده فراراه کمیسیون قرار گرفت: نخست، کار نکردن دستگاه بایومتریک بود که پس از آغاز روند رأی‌دهی، شکایت‌های زیادی به کمیسیون وارد شد و با تصمیم‌گیری زودهنگام، این مشکل رفع شد. دوم، قطع سیستم ارتباطی بود که تا کنون کمیسیون انتخابات با آن درگیر است. او تأکید کرد که نبود سیستم ارتباطی در شماری از ولایت‌ها، نشر آمار دقیقی از سطح مشارکت مردم در انتخابات را به تعویق انداخته است.

مولانا محمد عبدالله مدعی است که انتخابات ریاست‌جمهوری بدون کدام چالش عمده‌ای برگزار شده و به همین خاطر، هیچ‌گونه شکایتی که روند رأی‌دهی زیر سوال رفته باشد، دریافت نشده است. او ادامه داد، یک تعداد مردم در مورد چگونگی استفاده از دستگاه انگشت‌نگاری صدا بلند کردند که این مشکل با صدور فیصله‌ی زودهنگام حل شد.

با این که انتخابات ریاست‌جمهوری روز شنبه (۶ میزان) در سراسر افغانستان برگزار شد؛ اما شش چالش عمده در برگزاری این روند به وجود آمد. مشکلات تخنیکی از جمله کار نکردن دستگاه بایومتریک، تهدیدهای امنیتی، تأخیر در بازگشایی مراکز رأی‌دهی، نبود نام رأی‌دهندگان در فهرست رأی‌دهی، جابه‌جایی فهرست رأی‌دهی از یک مرکز به مرکز دیگر، از جمله مواردی بود که انتخابات ریاست‌جمهوری را با چالش همراه کرد.