اتحادیه‌ی اروپا: گفت‌وگوهای صلح «حقوق بشر محور» شود

صبح کابل
اتحادیه‌ی اروپا: گفت‌وگوهای صلح «حقوق بشر محور» شود

سفیر اتحادیه اروپا در افغانستان، تأکید می‌کند که گفت‌وگوهای صلح، باید «حقوق بشر محور» شود.

پیری مایدون، روز سه‌شنبه (۱۹ قوس)، در مراسم گرامی‌داشت از روز جهانی حقوق بشر، گفت که بحث‌ها درباره‌ی روند مذاکرات صلح، بايد حقوق بشر محور شود.

آقای مایدون، با تأکید بر حمایت اتحادیه‌ی اروپا از کمیسیون مستقل حقوق بشر، افزود که رها کردن اصول کليدی حقوق بشر، آثاری مخرب نه‌تنها برای افغانستان که برای اروپا خواهد داشت و در بين افغان‌ها، حس ترس ايجاد خواهد کرد.

از سویی هم، شهرزاد اکبر، رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر، در این مراسم گفت، برای اینکه گفت‌وگوها به صلح پایدار بیانجامند، باید روند همه‌شمول بوده و طرفین به صورت جدی به مطالبات قربانیان، زنان و جوانان بپردازند.

او افزود که رعایت موازین حقوق بشری در تمام مراحل گفت‌وگوها، باید توسط طرفین به عنوان دغدغه‌ی جدی مردم افغانستان و همکاران بین‌المللی مطرح شود.

بانو اکبر علاوه کرد: «نیاز کنونی ما این است که با پاسداری از دست‌آوردها، دیدگاه واقع‌بینانه به ناکامی‌ها و کوتاهی‌ها داشته باشیم و در ترسیم آینده‌ی افغانستان، با توجه به درس‌های آموخته‌شده، مؤثرتر عمل کنیم.»

او گفت که کار کمیسیون و نهادهای همسو برای منع شکنجه، حقوق افراد دارای معلولیت،‌ حقوق و مطالبات قربانیان جنگ، مبارزه با خشونت علیه زنان و کودکان،‌ گام‌های اساسی برای کاهش زمینه‌ی‌ جنگ و ایجاد صلح پایدار است.

این در حالی است که پس از گذشت چند ماه، گفت‌وگوهای صلح میان نمایندگان ایالات متحده‌ی امریکا و طالبان، به‌گونه‌ی رسمی، در دوحه پایتخت قطر، از سر گرفته شده است.

منابع امریکایی، گفته اند که این گفت‌وگوها، روز شنبه (۱۶ قوس) از سرگرفته شده و بیشتر روی کاهش خشونت‌ها متمرکز خواهد بود تا به مذاکرات بین‌الافغانی و آتش‌بس منجر شود.

از سویی هم، سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر، گفته است که اگر توافق‌نامه‌ی صلح میان امریکا و طالبان نهایی شده و به امضا برسد، گروه طالبان زمینه‌ی خروج نیروهای خارجی از افغانستان را فراهم می‌سازد.

او افزوده است که گفت‌وگوهای صلح در دوحه، با حضور انس حقانی ادامه دارد.

زلمی خلیل‌زاد، نماینده‌ی ویژه‌ی وزارت خارجه‌ی ایالات متحده‌ی امریکا، چند روز پیش وارد کابل شد و پس از دیدار و گفت‌وگو با مقام‌های ارشد افغانستان، به دوحه، پایتخت قطر رفت.

پیش از این، وزارت خارجه‌ی امریکا، با نشر اعلامیه‌ای گفته بود که آقای خلیل‌زاد، پس از کابل، به دوحه می‌رود و گفت‌وگوهای صلح با طالبان را از سر می‌گیرد.

این وزارت، افزوده بود که زلمی خلیل‌زاد و نمایندگان طالبان در دوحه، در مورد گام‌هایی که می‌تواند منجر به مذاکرات بین‌الافغانی، حل‌وفصل مسالمت‌آمیز جنگ افغانستان و کاهش خشونت که منجر به آتش‌بس شود، گفت‌وگو می‌کنند.

گفت‌وگوهای صلح میان امریکا و طالبان، در ماه سپتامبر سال جاری میلادی، به دنبال کشته شدن یک سرباز امریکایی در حمله‌ی تروریستی طالبان در کابل، متوقف شده بود.