سرور دانش: قرائت افراط گرایانه از دین، چالشی در برابر توسعه‌ی حقوق بشر در افغانستان است

صبح کابل
سرور دانش: قرائت افراط گرایانه از دین، چالشی در برابر توسعه‌ی حقوق بشر در افغانستان است

سرور دانش، معاون دوم ریاست‌جمهوری، می‌گوید که تفکر افراطی و قرائت افراط گرایانه از دین و باورهای دینی، یکی از چالش‌ها بر سر راه توسعه‌ی حقوق بشر است.

آقای دانش که روز شنبه (۲۲ قوس)، در مراسم گشایش «کمیسیون مشترک حفاظت از مدافعان حقوق بشر» سخن می‌زد، گفت که برداشتن چالش‌ها از سر راه توسعه‌ی حقوق بشر، نیاز به آگاهی‌دهی دارد و زمان‌بر است.

به گفته‌ی او، با تداوم جنگ و خشونت در افغانستان، هنوز در برابر فعالیت‌های حقوق بشری، چالش‌های زیادی وجود دارد که برای فایق آمدن بر آن‌ها، نیاز به فرهنگ‌سازی، آگاهی‌دهی و فعالیت بیشتر است.

آقای دانش علاوه کرد، هنوز هم شماری فکر می‌کنند که حقوق بشر یک پدیده وارداتی و مغایر فرهنگ ملی است؛ اما برای رفع این توهم، نیاز به بومی‌سازی و ملی‌سازی ارزش‌های حقوق بشری است.

او تاکید کرد که تفکیک و تجزیه‌ی ارزش‌های حقوق بشری و پذیرفتن شماری از آن‌ها و رد کردن شمار دیگر آن و هم‌چنان برخوردهای سلیقه‌ای با ارزش‌های حقوق بشری، پذیرفتنی نیست.

آقای دانش، در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روند صلح و حقوق بشر، گفت: «مردم افغانستان در مورد حقوق اساسی خود و تکرار دوره‌های تلخ و تاریک گذشته، نگرانی‌های جدی دارند. تا زمانی که آتش‌بس برقرار نشده و خشونت‎ها کاهش نیابد، نه مردم افغانستان باور به صلح پیدا می‌کنند و نه گفت‌وگوهای صلح پیشرفتی خواهد داشت.»

او، گفت که نظام امارتی یا هر نوع نظامی که از آن صدای پای دیکتاتوری و استبداد و انحصار شنیده شود و حقوق بشری افراد را نقض کند، نه تنها صلح را به ارمغان نمی‌آورد؛ بلکه جنگ را با نام و عنوان دیگری در افغانستان تشدید خواهد کرد.