فوزیه کوفی، عضو هیئت گفتوگوکنندهی دولت افغانستان، در فهرست 50 رهبر بزرگ مجلهی امریکایی فورچون قرار گرفته است.
در فهرست سال 2021 این مجله، 50 نفر شامل است و فوزیه کوفی در جایگاه چهلم این ردهبندی قرار گرفته است.
در متنی که مجلهی فورچون در این مورد به نشر رسانده، آمده که فوزیه کوفی با گروهی وارد گفتوگوهای صلح شده است که شوهر «فقید» او را به زندان انداخته و تلاش کرده او را بکشد، در سال 2010 کاروان او را هدف قرار دادند و 10 سال پس از آن در سال 2020 نیز او هدف گلوله قرار گرفت. او در سال 2005 عضو پارلمان افغانستان شد و در سال 2020، با طالبان برای پایاندادن به جنگ چند دههی افغانستان در میز مذاکره نشست.
در فهرستی که از سوی این مجله به نشر رسیده است، نامهای جاسیندا آردرن، نخستوزیر نیوزیلند، ملاله یوسفزی، فعال حقوق بشر و حقوق کودکان پاکستان نیز به چشم میخورد.
در همین حال، فوزیه کوفی در برگهی تویترش نوشته است: «من تنها زمانی خودم را رهبر میدانم که کشورم و مردم در صلح و آرامشی که من برای آنها تلاش میکنم، زندگی کنند، با آنهم در میانهی مشکلات در افغانستان این خبر دلگرمکننده است.»
فوزیه کوفی دو دور نمایندهی بدخشان در مجلس نمایندگان بود و در تصویب قانون منع آزار و اذیت زنان و کودکان در افغانستان نقش پررنگی داشته است.
او سال گذشته نیز، از سوی خانهی آسیا، برندهی جایزهی «تنوع و توسعه پایدار» شناخته شده بود.