پنجمین جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم مهرگان در کابل آغاز به کار کرد

صبح کابل
پنجمین جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم مهرگان در کابل آغاز به کار کرد

پنجمین دوره‌ی جشنواره بین‌المللی فیلم مهرگان، روز گذشته (چهارشنبه، ۲۹ عقرب) در تالار فرانسیس دوسوزا لیسه‌ی معرفت، با اشتراک ۲۵ فیلم در بخش مسابقه‌ی ملی و ۲۱ فیلم از دوازده کشور، آغاز به کار کرد.

مراسم افتتاحیه‌ی این جشنواره، با حضور شماری از سینماگران و چهرهای مطرح سینمای افغانستان، مقامات عالی رتبه‌ی حکومت و نمایندگان فرهنگی کشورهای خارجی، به مدت چهار روز کلید خورد و قرار است، فیلم‌های اشتراک‌دهنده به مدت چهار روز در سینماهای شهر کابل به نمایش گذاشته شوند.

مراسم اختتامیه‌ی این جشنواره روز یک‌شنبه (۳ قوس) ساعت ۲ بعدازظهر در تالار سینمای دانشکده‌ی هنرهای زیبای، دانشگاه کابل برگزار می‌شود.

علی محمدی کیان، رییس آکادمی هنر و علوم سینمایی که دبیر این دوره از جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم مهرگان است، در مراسم افتتاحیه اظهار داشت، فیلم‌هایی که گزینش شده است، برای نمایش از کشورهای افغانستان، هند، ایتالیا، فرانسه، ایران، بنگلادیش، ترکیه، انگلستان، کانادا و کنیا است و همچنین در بخش مسابقه‌ی ملی فیلم‌هایی که به رقابت گذاشته شده اند، همگی با رویکرد حقوق کودکان و زنان است که در این دوره حامی مالی این جشنواره، بخش حقوق کودکان یونیسف می‌باشد.

آقای محمدی، افزود که دو فیلم (حوا، عایشه، مریم) به کارگردانی صحرا کریمی و (نامه‌ای به رییس جمهور) به کارگردانی رویا سادات، در بخش نمایش ویژه به نمایش گذاشته خواهد شد و در بخش چشم‌انداز سینمای جهان در این دوره قرار است به سینمای فرانسه اختصاص یابد.

در ادامه، خانم الیسون پارکر، نماینده‌ی بخش حقوق کودکان یونیسف در افغانستان که حامی مالی این جشنواره است، اظهار داشت که افغانستان، کشوری است که کودکان در آن هر روز با هزار نوع خشونت روبرو می‌شوند و از بسیاری این نوع خشونت‌ها حرفی زده نمی‌شود و یا به ثبت نمی‌رسند که همین امر سبب پنهان ماندن خشونت علیه کودکان در این کشور شده است و سینما می‌تواند بستری مناسب برای مبارزه با خشونت علیه کودکان و کاهش آن باشد.

خانم الیسون، افزود که با حمایت از صنعت سینما در افغانستان، می‌توان زمینه را برای آگاهی‌دهی مردم نسبت به این نوع خشونت‌ها افزایش داد و جامعه‌ی افغانستان نیاز به آگاهی بیشتر در این زمینه دارد.

جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم مهرگان، در کنار جشنواره‌هایی مانند جشنواره‌ی فیلم زنان هرات و جشنواره‌ی ملی سینمای افغانستان، از معدود جشنواره‌هایی است که در طی این سال‌ها به صورت مستعمر هر سال برگزار می‌شود.

صحرا کریمی، رییس افغان فیلم نیز در مراسم افتتاحیه‌ی این جشنواره، یکی از سخنرانان این برنامه بود. خانم کریمی در صحبت‌های خود با انتقاد از سینماگران افغانستان و وضعیت موجود در سینمای افغانستان اظهار داشت که تاکنون این که همه کاستی‌ها در صنعت سینما را بر گردن حکومت می‌انداختیم، کار اشتباهی بوده و در نابسامانی وضعیت موجود سینمای افغانستان، حتا خود سینماگران افغانستان نیز با نوع نگاه و طرزالعمل قومی گرایانه‌ی خود، از دلایل اصلی وضعیت فعلی سینما در افغانستان اند که باید هر چه زودتر این نوع سیاست‌های قومی و برخورد یک جانبه را از سینمای افغانستان برداریم.

به گفته‌ی خانم کریمی، تا زمانی که سینماگران افغانستان در بین خود شایعه‌پراکنی، قوم‌گرایی و فساد را از بین نبرند، شاهد این خواهیم بود که وضعیت سینمای افغانستان همچنین در حالت غیرحرفوی خود باقی بماند و مردم نیز تمایلی برای رفتن به سالن سینماها نداشته باشند.

گفتنی است که در سه روز آینده، تمامی فیلم‌های اشتراک کننده در دو سالن سینمایی آکادمی هنر و علوم سینمایی و سالن سینمایی دانشکده‌ی هنر کابل به نمایش گذاشته می‌شود. همچنین در این جشنواره قرار است در این پنج روز کارگاه‌های آموزشی فیلم‌نامه نویسی نیز برگزار گردد.