نمایندگان کشورهای خارجی: از خبرنگاران در افغانستان محافظت شود

صبح کابل
نمایندگان کشورهای خارجی: از خبرنگاران در افغانستان محافظت شود

نمایندگی‌های کشورهای آسترالیا، کانادا، دانمارک، فنلاند، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هالند، ناروی، سویدن، امریکا، بریتانیا و اتحادیه‌ی اروپا و یوناما در افغانستان، در بیانیه‌ی مشترکی، خواهان حفاظت از خبرنگاران در این کشور شده اند.

در این بیانیه‌ی مشترک که روز دوشنبه (۱۳ ثور) به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات نشر شده، آمده است که رسانه‌ها و آزادی بیان، از بزرگ‌ترین دست‌آوردهای افغانستان در دو دهه‌ی گذشته بوده است.

بر اساس بیانیه، خبرنگاران و رسانه‌های آزاد، مصون و مستقل، در راستای مبارزه با فساد اداری، مشارکت معنادار مردم در دموکراسی، حمایت مردم از روند صلح و یافتن هرگونه راه‌ حل سیاسی برای پایان جنگ، نقش اساسی دارند.

نمایندگی‌های کشورها و سازمان‌های خارجی، تأکید کرده اند که به عنوان دوستان و شرکای بین‌المللی افغانستان، به تعهد خود برای حمایت از خبرنگاران و رسانه‌ها در این کشور، پابند اند. «ما از خبرنگاران افغانستانی حمایت کرده و برای به‌دست‌آوردن حقوق آن‌ها ایستادگی و با اعمال محدودیت‌های بی‌جا و غیرموجه در کار آن‌ها، مخالفت می‌کنیم.»

در بیانیه آمده است؛ از خبرنگاران باید محافظت شود و کسانی که مرتکب اعمال خشونت و قتل علیه کارمندان رسانه‌ای می‌شوند، باید به میز عدالت کشانیده شوند.

بر اساس بیانیه، معافیت و مصونیت عاملان جرایم علیه خبرنگاران، هم‌چنان چالشی جدی است که باعث ایجاد فضای ترس در کار رسانه‌ای شده و توانایی رسانه‌ها را محدود می‌کند و نمی‌گذارد رسانه‌ها فعالیت‌های شان را به گونه‌ی آزادانه انجام دهند.

نمایندگی‌های کشورها و سازمان‌های خارجی، گفته اند که رسانه‌های آزاد و مستقل افغانستان، با دشواری به دست آمده است و به همین دلیل، همه باید برای بقای آن، از هیچ تلاشی دریغ نکند.

این در حالی است که بر اساس گزارش سالانه‌ی سازمان گزارش‌گران بدون مرز که چند روز پیش نشر شد، افغانستان هم‌چنان جایگاه یکی از مرگ‌بارترین کشورها برای خبرنگاران را حفظ کرده و در از میان ۱۸۰ کشور جهان در رده‌ی ۱۲۲ باقی مانده است.

بر اساس این گزارش، در سال گذشته‌ی میلادی، شش خبرنگار در افغانستان به گونه‌ی هدف‌مند کشته شده است و در سال روان میلادی نیز، چهار خبرنگار و کارمند رسانه‌ای در این کشور قربانی قتل‌های هدف‌مند شده ‌است.

سازمان گزارش‌گران بدون مرز، خواستار توقف قتل‌های هدف‌مند خبرنگاران شد و از حکومت افغانستان نیز خواست که در باره‌ی عاملان قتل‌های هدف‌مند خبرنگاران، تحقیقات همه‌جانبه‌ای را انجام دهد.