یاماموتو: امنیت و آزادی رسانه‌ها به عنوان یک اصل در مذاکرات صلح حفظ شود

صبح کابل
یاماموتو: امنیت و آزادی رسانه‌ها به عنوان یک اصل در مذاکرات صلح حفظ شود

نماینده‌ی ویژه‌ی سازمان ملل متحد در افغانستان، تأکید می‌کند که موضوع امنیت و آزادی رسانه‌ها، باید به عنوان یک اصل در فرایند گفت‌وگوهای صلح حفظ شود.

تدامیچی یاماموتو، روز دوشنبه (۳۰ جدی) در سومین نشست مشترک حکومت، جامعه‌ی بین‌المللی و نهادهای حامی رسانه‌ها، گفت که ماهیت آزادی بیان و رسانه، ایجاب می‌کند تا پیش از انجام و امضای توافق‌نامه‌ی صلح، روی آن از جوانب مختلف بحث صورت بگیرد.

این در حالی است که گروه طالبان، به تازگی ابراز امیدواری کرده است که توافق‌نامه‌ی صلح میان این گروه و ایالات متحده‌ی امریکا، تا پایان ماه جاری میلادی، به امضا برسد.

از سویی هم، آقای یاماموتو، در بخش دیگری از سخنان خود، گفت که تلاش‌های زیادی در راستای مبارزه با خشونت علیه خبرنگاران صورت گرفته؛ اما کافی نبوده است.

او افزود: «تلاش‌های زیادی صورت گرفته؛ اما سطح تهدیدات علیه خبرنگاران در افغانستان هنوز هم نگران‌کننده است و باید در این راستا، بیشتر کار شود.»

نماینده‌ی ویژه‌ی سازمان ملل متحد در افغانستان، هم‌چنان گفت که افراط‌گرایی علیه خبرنگاران، به ویژه خبرنگاران زن، نگران‌کننده است. آقای یاماموتو، از حکومت و نهادهای حامی رسانه‌ها، خواست تا در برابر این افراط‌گرایی‌ها ایستادگی کنند.

این در حالی است که مجیب‌الرحمان انصاری، خطیب مسجد جامع گازرگاه هرات، طی چند هفته‌ی گذشته، تشکلی را زیر نام «اداره‌ی امر به معروف و نهی از منکر» در ولایت هرات ایجاد کرده است. او از آدرس این تشکل، چندین تابلو در مورد حجاب زنان در هرات نصب کرده که واکنش‌های زیادی را در پی داشته است.

در تازه‌ترین مورد، مولوی انصاری، هفته‌ی گذشته، نشست خبری برگزار کرد و به خبرنگاران زن، اجازه‌ی پوشش این نشست را نداد. او گفت که خبرنگاری کار مردان است و زنان نباید در رسانه کار کنند