فرهاد دریا: آنچه علیه «هزاره‌ها» جریان دارد، مصداق عینی نسل‌کشی است

عصمت امین
فرهاد دریا: آنچه علیه «هزاره‌ها» جریان دارد، مصداق عینی نسل‌کشی است

فرهاد دریا، از آوازخوانان سرشناس افغانستان به حمله‌ی تروریستی در مرکز آموزشی کاج در غرب کابل و کشته‌شدن ده‌ها دانش‌آموز دختر و پسر هزاره واکنش نشان داده است.

آقای دریا روز شنبه -۹ میزان-، با نشر یادداشتی در برگه‌ی فیسبوکش، تأکید کرده که آنچه علیه هزاره‌ها در افغانستان جریان دارد، مصداق عینی نسل‌کشی است.

او در ادامه، نوشته است: «اگر نظام شاهی بود، هزاره‌ها به خاطر هزاره‌بودن شان کشته می‌شدند. اگر جمهوری از راه رسید، هزاره‌ها از دم تیغ گذرانده شدند و اکنون که شمشیر قدرت در دستان حِمارت است، باز هم همان آش و همان کاسه است. تاریخ ما در برابر این مردم شریف، بدهکار است.»

به گفته‌ی فرهاد دریا، هزاره‌ها در معرض نسل‌کشی قرار دارند و چشم‌پوشی و خاموشی در مورد این نسل کشی، بُزدلی و خیانت است.

با این حال، آقای دریا پیشنهاد کرده است که هفته‌ی روان باید «ماتم ملی» اعلام شود و از همه‌ی شهروندان به شمول فعالان رسانه‌ای، فعالان مدنی، روشن‌فکران و هنرمندان خواسته است که این هفته را «هفته‌ی سیاه» اعلام کنند.

او افزوده است: «بعد از هر حادثه، حداقل در رسانه‌های اجتماعی منسجم عمل می‌کنیم و صدا و همصدا می‌شویم؛ اما تا هنوز هیچ تغییری چشم‌گیر در عملکرد و بینش جهانیان در این رابطه ایجاد نشده است، پس نیاز است تا فراتر از رسانه‌های اجتماعی فعالیت های خود را گسترش بدهیم.»

این هنرمند مطرح کشور از همه‌ی مردم خواسته است که در کارزار «نسل‌کشی هزاره‌ها را متوقف کنید» شرکت کنند و علیه جنایت‌های کنونی صدا بلند کنند.

این در حالی است که دانش‌آموزان هزاره در غرب کابل بازهم هدف حمله‌ی انتحاری قرار گرفتند. مرکز آموزشی کاج در منطقه‌ی دشت برچی، صبح روز جمعه – ۸میزان-، هدف یک حمله‌ی انتحاری قرار گرفت. مهاجمان زمانی مواد همراه شان را منفجر کردند که ده‌ها دانش‌آموز مصروف سپری کردن امتحان آمازیشی کانکور بودند.

بر اساس آخرین آمارها، در این رویداد ۴۹ نفر جان باخته و نزدیک به ۱۰۰ دیگر زخم برداشته‌اند.

تا هنوز فرد و یا گروهی مسؤولیت این حمله را به عهده نگرفته است.