سیمینار علمی و تحقیقی کمال‌الدین بهزاد در هرات دایر شد

محمد رحیم ملک‌زی
سیمینار علمی و تحقیقی کمال‌الدین بهزاد در هرات دایر شد

کمال‌الدین بهزاد، استاد، نابغه و مبتکر بخش میناتوری و نقاشی، در عصر تیموریان در هرات می‌زیست. بهزاد، در عصر خودش یک مکتب جدید میناتوریست ایجاد کرد. از او در بخش نقاشی و میناتوری شهکارهای بزرگی بر جا مانده که در حال حاضر، در موزیم‌های بزرگ جهان به‌عنوان گران‌ترین آثار نگه‌داری می‌شود.

به خاطر ارج‌گذاری و گرامی‌داشت از این شخصیت بزرگ هنری، سمینار سه‌روزه‌ی تحقیقی از سوی ریاست اطلاعات فرهنگ هرات دایر شده که شمار زیادی از فرهنگیان در آن اشتراک کرده ‌اند.

رسول باوری، معین وزارت اطلاعات و فرهنگ، هنگام افتتاح این سمینار، کمال‌الدین بهزاد و آثار او را از دارایی‌های فرهنگی افغانستان عنوان کرد و گفت که وزارت اطلاعات و فرهنگ، مسؤولیت حفظ این آثار را دارد.

او گفت: «بهزاد و آثار او از جمله‌ی میراث‌های ملموس کشور به حساب می‌رود و ما سعی می‌کنیم که این آثار را نگه‌داری کنیم.»

در همین حال، آریا رؤوفیان، رییس اطلاعات و فرهنگ هرات، برگزاری چنین سیمینارهایی را به ‌منظور معرفی آثار هنرمندان و فرهنگیان، برای نسل جدید مهم می‌داند.

او می‌گوید: «برای معرفی بیشتر ابعاد تخصصی و فرهنگی افغانستان به نسل امروز، در عین حال دفاع از هویت ما در بستر فرهنگی و تاریخی، این‌گونه سیمینارها تأثیر به سزایی دارد.»

کمال‌الدین بهزاد، یک نقاش مشهور اهل افغانستان بود و آثار بی‌شمار هنری دارد. او در دربار سلطان‌حسین بایقرا، به‌عنوان نقاش ماهر شهرت داشت و در کنار هنر رسامی و نقاشی، بر هنر میناتوری نیز تسلط داشت.

به استناد تاریخ‌نویسان، آقای بهزاد در سال ۹۲۴ هجری شمسی، در هرات درگذشته و در دامنه‌ی کوه مختار به خاک سپرده شده است.