کمیسیون حقوق بشر: حقوق قربانیان تروریزم در گفت‌وگوهای صلح در نظر گرفته شود

صبح کابل
کمیسیون حقوق بشر: حقوق قربانیان تروریزم در گفت‌وگوهای صلح در نظر گرفته شود

کمیسیون مستقل حقوق بشر، تأکید می‌کند که باید در روند گفت‌وگوهای صلح، حقوق قربانیان تروریزم و مخاصمات مسلحانه به گونه‌ی جدی در نظر گرفته شود.

کمیسیون مستقل حقوق بشر، به مناسبت روز جهانی گرامی‌داشت از قربانیان تروریزم (۲۱ آگست)، در بیانیه‌ای گفته است که نهادهای مرتبط با روند صلح، باید زمینه‌ی مشارکت مستقیم و معنادار قربانیان تروریزم را در روند صلح فراهم کنند تا به آنان فرصت دفاع از حقوق و طرح مطالبات ‌شان داده شود.

در بیانیه تأکید شده است که شناسایی عاملان و مرتکبان حملات تروریستی و تعقیب عدلی و قضایی آنان، یکی از مطالبات قربانیان رویدادهای تروریستی است و نهادهای عدلی و قضایی باید پرونده‌های تروریستی و جنایات جنگی را مورد تحقیق و بررسی قرار داده و عاملان آن را شناسایی کنند.

کمیسیون مستقل حقوق بشر، تأکید کرده است که باید میکانیزم‌ها و ضمانت‌های کافی قانونی و حقوقی برای حمایت لازم از حقوق قربانیان طرح، تصویب و عملی شود.

این کمیسیون افزوده است: «این میکانیزم‌ها شامل ضرورت فوری و جدی به تصویب قانون جبران خسارت قربانیان ملکی منازعه که طرح (‌پیش‌نویس) آن قبلاً توسط کمیسیون تهیه و به وزارت عدلیه ارسال شده‌ است، وجود دارد. از ارگان‌های مرتبط تقاضا می‌شود که تدابیر لازم را در این زمینه اتخاذ کنند.»

در بیانیه آمده است که ایجاد فرصت‌های تحصیلی و کاریابی برای بازماندگان قربانیان و درمان و بازتوانی زخمی‌ها و اشخاص دارای معلولیت، یکی از خواسته‌های دیگر قربانیان تروریزم است و باید در این زمینه، کارهای مؤثری صورت بگیرد.

سازمان ملل متحد، سال گذشته‌ی میلادی در قطع‌نامه‌ای، بیست‌ویکم آگست را به عنوان روز جهانی یادبود و گرامی‌داشت از قربانیان تروریزم نام‌گذاری کرد.

دولت افغانستان نیز این قطع‌نامه را تأیید کرد و به ادارات مرتبط هدایت داد که این روز را در تقویم رسمی افغانستان ثبت ‌و با تأسی از آن، همه‌ساله ‌از این مناسبت گرامی‌داشت به عمل آورند.