گروه مشورتی حقوق ‌بشر و حقوق ‌بشری قربانیان، برای مشوره‌دهی به هیئت‌های گفت‌وگوکننده ایجاد شد

صبح کابل
گروه مشورتی حقوق ‌بشر و حقوق ‌بشری قربانیان، برای مشوره‌دهی به هیئت‌های گفت‌وگوکننده ایجاد شد

کمیسیون مستقل حقوق بشر، اعلام کرده است که «گروه مشورتی حقوق‌ بشر و حقوق بشری قربانیان»، به منظور مشوره‌دهی به هیئت‌های گفت‌وگوکننده‌ی دولت افغانستان و گروه طالبان، ایجاد شده است.

در اعلامیه‌ای که روز سه‌شنبه (۲۲ میزان)، از سوی کمیسیون مستقل حقوق بشر منتشر شده، آمده است که این گروه مشورتی، وظیفه دارد تا به منظور تامین حقوق قربانیان جنگ و رسیدگی به خواسته‌های آن‌ها، به هیئت‌های گفت‌وگوکننده‌ی دو طرف مشوره بدهد.

فرشته کریمی، سیدعبدالله احمدی، بی‌بی مریم زرمتی، عبدالبصیر توریالی، حمیرا ثاقب، لعل‌گل لعل، عبدالودود افغان و بلال‌احمد نیازی، افرادی اند که پس از مصاحبه، از سوی کمیسیون مستقل حقوق بشر به عنوان اعضای «گروه مشورتی حقوق بشر و حقوق ‌بشری قربانیان»، انتخاب شده اند.

کمیسیون مستقل حقوق بشر، گفت‌وگوهای صلح را فرصتی بی‌نظیر برای پایان جنگ دانسته‌ و بر لزوم توجه به خواسته‌های مردم‌ به‌ویژه قربانیان جنگ، تامین حقوق بشری و مشارکت گسترده و معنادار مردم در روند صلح، تاکید کرده است.

این کمیسیون، افزوده است که مشارکت مردم و مشوره با مردم در گفت‌وگوهای صلح، زمینه‌ی اشتراک همه شهروندان، به‌ویژه قربانیان را در این روند فراهم می‌کند.

پیش از این، کمیسیون مستقل حقوق بشر، چهار مکانیزم را برای افزایش مشارکت قربانیان، کارشناسان و مردم در گفت‌وگوهای صلح، با تاکید بر محور «قربانیان منازعه و حقوق بشر»، به تیم‌های گفت‌وگو‌کننده‌ی دولت افغانستان و گروه طالبان، پیشنهاد کرده بود.

این مکانیزم‌ها، شامل گفت‌وگوی مستقیم قربانیان با طرف‌های گفت‌وگوکننده، مشوره‌ی منظم و دوام‌دار با گروهی از کارشناسان برگزیده، پیشنهادهای کارشناسانه و مشوره‌ی سراسری بود.

در همین حال، کمیسیون مستقل حقوق بشر، می‌گوید که هیئت دولت افغانستان، از یکی از موارد پیشنهادشده (پیشنهاد مشوره‌ی منظم و دوام‌دار با گروهی از کارشناسان)، استقبال کرده تا این‌گونه، زمینه‌ی شکل‌گیری «گروه مشورتی حقوق ‌بشر و حقوق‌ بشری قربانیان» فراهم شود.

این کمیسیون، می‌افزاید که برای برگزاری نشست‌های گروه مشورتی با هیئت‌‌های گفت‌وگوکننده، تنها نقش تسهیل‌کننده دارد و تلاش خواهد کرد تا با فراهم‌سازی زمینه‌ی برگزاری این نشست‌ها، نقش موثر دیگری در راستای حضور و مشارکت معنادار شهروندان، به‌ویژه قربانیان جنگ، در جریان گفت‌وگوهای صلح داشته باشد.