کمیسیون انتخابات برای گفت‌وگو با دسته‌های انتخاباتی اعلام آمادگی کرد

صبح کابل
کمیسیون انتخابات برای گفت‌وگو با دسته‌های انتخاباتی اعلام آمادگی کرد

کمیسیون مستقل انتخابات، برای گفت‌وگو با دسته‌های انتخاباتی، به منظور پایان دادن به اعتراض‌ها در ۷ ولایت شمالی، اعلام آمادگی کرد.

حوا علم نورستانی، رییس کمیسیون مستقل انتخابات، روز پنج‌شنبه (۷ قوس) در یک نشست خبری گفت که تا کنون روند بازشماری و تفتیش آرا، در ۲۶ ولایت تکمیل شده و در یک ولایت دیگر نیز جریان دارد؛ اما در هفت ولایت شمالی، به‌دلیل اعتراض‌ هواداران شماری از دسته‌های انتخاباتی، این روند هنوز آغاز نشده است.

او افزود که کمیسیون مستقل انتخابات، آماده‌ی گفت‌وگو با دسته‌های انتخاباتی است و از آن‌ها می‌خواهد که به قانون احترام گذاشته و بگذارند که روند بازشماری و تفتیش آرا در ولایت‌های باقی مانده، آغاز شود.

بانو نورستانی، تأکید کرد که اگر هواداران دسته‌های انتخاباتی، نگذارند که روند بازشماری در هفت ولایت شمالی آغاز شود، کمیسیون مستقل انتخابات، براساس قانون در این مورد تصمیم می‌گیرد.

شماری از دسته‌های انتخاباتی به رهبری عبدالله عبدالله، رحمت‌الله نبیل و گلب‌الدین حکمتیار، خواستار ابطال بیش از ۳۰۰ هزار رأی مشکوک اند. عنایت‌الله بابر فرهمند، معاون اول دسته‌ی انتخاباتی ثبات‌وهمگرایی، ادعا کرده است که با تصفیه‌ی سه نوع رأی تقلبی (۱۳۷ هزار مشکوک، ۱۰۲ هزار رأی خارج از زمان و ۲۴۲۲ صندوق قرنطین شده) از آرای پاک، مجموع آرای پاک این دسته‌ی انتخاباتی به ۵۱٫۸۹ درصد می‌رسد.

دسته‌ی انتخاباتی ثبات و همگرایی، هشدار داده است که اگر کمیسیون مستقل انتخابات تا روز شنبه (۹ قوس) در تصمیم‌اش تجدید نظر نکند، موج جدیدی از اعتراضات آغاز خواهد شد. عبدالله عبدالله نیز تأکید کرده است که کمیسیون انتخابات به دستور یک تیم انتخاباتی عمل می‌کند، استقلال آن زیرسوال رفته و نتیجه‌ی کارش نیز مشروعیت ندارد.

با این حال، رییس کمیسیون مستقل انتخابات، می‌گوید، ۱۳۷۶۳۰ رأی که شماری از دسته‌های انتخاباتی آن را مشکوک می‌دانند، بایومتریک‌شده و معتبر اند.

بانو نورستانی، همچنان گفت که کمیسیون مستقل انتخابات، زیرفشار هیچ کسی قرار ندارد و به تعهدات خود عمل خواهد کرد.

او گفت: «ما زیر فشار هیچ کسی نیستیم، به تعهدات خود ایستاد استیم و به هیچ کسی اجازه نخواهیم داد که در امور این کمیسیون مداخله کند. طرف‌های انتخاباتی نباید توقع داشته باشند که کمیسیون انتخابات بر خلاف قانون عمل کند. هدف اساسی از تفتیش آرا ثابت کردن آرای معتبر از نا معتبر است. کمیسیون مستقل انتخابات، هر تصمیمی را که گرفته‌ بر بنیاد قانون است.»

بانو نورستانی، تأکید کرد که کمیسیون مستقل انتخابات، تلاش خواهد کرد تا به زودترین فرصت، نتیجه‌ی ابتدایی انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کند.

از سویی هم، مولانا محمد عبدالله، عضو کمیسیون مستقل انتخابات، می‌گوید که اگر روند بازشماری و تفتیش آرا، حتا در یک ولایت هم باقی مانده باشد، کسی اجازه‌ی اعلام نتیجه‌ی ابتدایی را ندارد.

مولانا عبدالله همچنان گفت که ۲۵۰ فورمی که در روز انتخابات به ولایت کندهار فرستاده شده بود، باید مورد بررسی قرار گیرد.

با این حال، قرار است دسته‌های انتخاباتی معترض، روز شنبه (۹ قوس) اعتراض‌های مردمی گسترده‌ای را در سراسر افغانستان برگزار کنند.