دانشکده وترنری دانشگاه کابل: هنگام ذبح حیوان قربانی از «چپن، عینک، موزه و دستکش» استفاده کنید

صبح کابل
دانشکده وترنری دانشگاه کابل: هنگام ذبح حیوان قربانی از «چپن، عینک، موزه و دستکش» استفاده کنید

در حالی که قرار است فردا یک‌شنبه (۲۰ اسد) مسلمانان جهان و به ویژه مردم افغانستان نخستین روز عید سعید اضحی را جشن بگیرند، مسؤولان دانشکده‌ی وترنری دانشگاه کابل از خطر بیماری کانگو ابراز نگرانی کرده و از شهروندان کشور خواسته اند که هنگام ذبح حیوان قربانی راه‌کارهای مصؤونیت‌ صحی را رعایت کنند.

سید شیرشاه سادات، رییس دانشکده‌ی وترنری دانشگاه کابل، پس از چاشت امروز شنبه (۱۹اسد) در یک نشست خبری گفت برای این که از تب کانگو جلوگیری شود، هنگام ذبح حیوان قربانی از چپن، عینک، دستکش وموزه استفاده شود.

آقای سادات افزود:«براساس یک سروی که چند روز پیش از ۴۲۰۰ حیوان در ۱۳ ناحیه‌ی شهر کابل در مراکز فروش حیوانات، از سوی استادان ومحصلین وترنری دانشگاه کابل صورت گرفته است، در بدن ۳۵ درصد از این حیوانات کنه‌های که ممکن است عامل بیماری کانگو باشند، مشاهده شده است.»

مختار محسنی، رییس صحت حیوانی وزارت زراعت نیز در این نشست گفت که نخستین واقعه‌ی تب کانگو در سال ۱۹۹۵ در ولایت هرات دیده شده است. او تأکید کرد که این بیماری علایم خاص ندارد، اما برای اینکه شخصی به آن مبتلا نشود، هنگام ذبح حیوان از وسایلی چون دستکش، موزه، ماسک استفاده کنند.

از سویی‌هم وزارت صحت عامه افغانستان نیز اعلام کرده که مردم باید هنگام قربانی کردن از تماس مستقیم با خون و ترشحات حیوانات دوری کنند.

آمارهایی که از سوی این وزارت منتشر شده، نشان می‌دهد که از آغاز سال جاری تا کنون ۲۵۴ تن در سراسر افغانستان به این بیماری مبتلا شده‌اند و حدود ۳۰ تن جان‌های شان را از دست داده‌اند.